Skip to main content

På upptäcktsfärd på Iberiska halvön

langtidsferie på den iberiske halvø, lissabonkysten, algarve og malaga, andalusien
langtidsferie lissabon, faro
sintra og cabo da roca, lissabon, cascais, lissabonkysten
Algarvekysten, Tavira, hyggelig gade, langtidsferie i Portugal og Spanien
Algarvekysten, strande i Portugal, Lagos på Algarvekysten
Sevilla i Spanien, langtidsferie i Portugal og Spanien
Ronda i Spanien, Andalusien, spanien langtidsferie
Mijas i Andalusien, hvide landsbyer i Spanien
Málaga i Spanien, Tapas, langtidsferie i Spanien og Portugal
Pris från:
30 995:-
Dagar:21
Boka resa

Resa till Iberiska halvön - unik långtidssemester på flera platser!

Drömmer du om att resa söderut och uppleva någonting alldeles extra? Vi på Kulturresor Europa erbjuder nu en unik långtidssemester som tar dig med på hela tre stycken klassiska kulturresor som bakats ihop till ett enda äventyr. Tillsammans upplever vi det bästa av Iberiska halvön – både Lissabonkusten, Algarve och Andalusien – det bästa av tre världar, helt enkelt. Här får vi gott om tid, inte bara för avkoppling på egen hand, utan också för gemensamma utflykter där vi får lära oss mer om en plats som är lätt att älska och svår att glömma. Fly mörkret, packa väskan och gå ombord, så reser vi till Iberiska halvön!

Därför ska du följa med oss på kulturell långtidssemester till Iberiska halvön: 

  • Mer än bara en vanlig långtidssemester – mängder av destinationer redo att upptäckas!
  • Spännande utflykter till bland annat Lissabon, Sintra, Sevilla, Ronda och Alhambra
  • Tid för lediga dagar på egen hand – koppla av eller ge dig ut på egna äventyr!
  • Njut av bra hotell, 11 middagar med iberisk mat och lokala viner
  • Kunnig och lokalt förankrad svensktalande reseledare

Spännande utflykter som stimulerar både hjärta och hjärna

Under de sammanlagt 21 dagarna vi tillbringar tillsammans har vi försökt ta fram en perfekt balans mellan ledig tid och entusiasmerande upplevelser. Resans höjdpunkter är många, men vi ser extra mycket fram emot att få visa dig Portugals populära huvudstad Lissabon, det moriska palatset Alhambra och en av Andalusiens främsta pärlor, det soliga Sevilla. Förutom dessa odödliga kulturklassiker ser vi också till att besöka några av alla de charmiga små fiskelägena, de dramatiskt vindpinade kuststräckorna och givetvis de för området så typiska vita bergsbyarna.

Lev gott på fina hotell

För att man ska kunna ta in allt som en resa har att erbjuda krävs det naturligtvis en lugn oas att smälta alla intryck på. Därför bor vi på trevliga och bekväma hotell i Tavira, Mijas och vid Lissabons kust. I Sevilla bor vi mitt i stadens hjärta, bara 10 minuters promenad från katedralen. Här har du goda möjligheter att upptäcka det lokala köket och prova på nya smaker. Under vår resa njuter vi av totalt 11 välsmakande middagar med utsökt vin i sällskap med goda vänner. Det är den typen av bekvämlighet vi menar lägger grunden för en minnesvärd reseupplevelse.

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst till Lissabon och transfer till Estoril 
Dag 2: Belém och Lissabon (F, M)
Dag 3: Strandpromenad till Cascais (F)
Dag 4: Cabo da Roca och äventyrsstaden Sintra (F, M)
Dag 5: Ledig dag för egna upplevelser (F)
Dag 6: Extrautflykt till Lissabon med tåg (F, M)
Dag 7: Transfer till Algarvekusten (F, M)
Dag 8: Stadspromenad i Tavira (F)
Dag 9: Faro (F, M)
Dag 10: Korkutflykt till São Brás de Alportel (F, M)
Dag 11: Ledig dag för egna upplevelser (F) 
Dag 12: Ledig dag för egna upplevelser (F, M)
Dag 13: Transfer och stadsrundtur i Sevilla (F)
Dag 14: Ledig dag för egna upplevelser i Sevilla (F)
Dag 15: Utflykt till Ronda och transfer till Mijas (F, M)
Dag 16: Ledig dag eller extrautflykt med stadsrundtur i Mijas (F)
Dag 17: Utflykt till Granada med Alhambra (F, M)
Dag 18: Ledig dag för egna upplevelser (F)
Dag 19: Utflykt till Málaga (F, M)
Dag 20: Ledig dag för egna upplevelser (F, M)
Dag 21: Hemresa (F) 

F = Frukost       M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lissabon och transfer till Estoril 

Olá Portugal! Vi anländer till Lissabon och tar plats på bussen som ska ta oss till kusten och staden Estoril. Tillsammans med städerna Cascais och Monte Estoril ligger de tre städerna som ett pärlband längsmed Atlantens kust, men trots att de ligger så nära varandra är det tre städer som skiljer sig åt. I Estoril njuter vi av elegans och lugn, medan Cascais är en livlig stad som är full av butiker och restauranger. I Monte Estoril, längs strandpromenaden mellan Estoril och Cascais, är det strandlivet och lokalbefolkningen som sätter stämningen. Ytterligare en närliggande stad är givetvis Lissabon, som man enkelt når på bara 40 minuter med tåg. På så sätt får du det bästa av två världar: stadslivet i Lissabon och semesterstämningen på kusten. 

Vi checkar in på våra rum.

Dag 2: Utflykt till Belém och Lissabon (F, M)

Det har blivit dags att ta sig an resans allra första utflykt, och vi sätter fart mot det historiska och UNESCO-skyddade området Belém, som vi hittar strax väster om Lissabon. Det här var centrat för Portugals stora sjöfartsindustri, som var en direkt avgörande del i att landet seglade upp som en av Europas främsta stormakter på 14- och 1500-talet. Därför har man här anlagt det mäktiga sjöfartsmonumentet Padrão dos Descobrimentos, som är en fantastisk hyllning till Portugals många upptäcktsresanden, dit vi bland annat kan räkna Ferdinand Magellan och Vasco da Gama. Monumentet hyllar även Henrik Sjöfararen, som även han ofta benämns som just upptäcktsresande. I själva verket var han prins i Portugal under den första halvan av 1400-talet, och även om han själv inte medverkade på de många expeditionerna runt om i världen anses han och det stöd han bistod expeditionerna vara en av de viktigaste anledningarna till att Portugal blev världsledande upptäckare.

Andra stora dragplåster i Belém är några av Lissabons allra främsta sevärdheter – inte minst det vackra fortet Torre de Belém och kyrkan med det tillhörande klostret Mosteiro dos Jeronimos. Vi kommer närmare inpå Beléms guldkorn och lär känna området innan det är dags att ta sig vidare in till centrala Lissabon.


Bild: Lissabons hänförande vyer och de klassiska gula spårvagnarna

Romantisk, storslagen, pampig, elegant och mångsidig – Lissabon är en stad som präglas av kontraster, och måste absolut vara en av Europas allra vackraste huvudstäder. Här hittar vi allt från breda boulevarder och öppna torg till smala gränder och branta gator, fantastiska utsiktsplatser, fladdrande tvättlinor och inte minst de klassiska gula spårvagnarna. Vi promenerar runt den historiska stadskärnan och får lära oss mer om staden av vår kompetenta reseledare som berättar allt det viktigaste vi behöver veta om denna sydeuropeiska pärla. Vi åker sedan tillbaka till vårt hotell i Estoril och strålar samman för middag framåt kvällen.

Dag 3: Strandpromenad till Cascais (F)

En gång i tiden var Cascais blott en liten, fattig fiskeby, men idag är det kanske den allra mest välmående staden här på Portugals västra kust. Lyckligtvis är fiskarna fortfarande en tydlig del av stadens hjärta, vilket man tydligt märker när dagens fångst lastas av från de färgglada båtarna på stranden mitt i centrum.

Vi promenerar de dryga två kilometerna längs strandpromenaden till Cascais i sällskap med vår reseledare. Väl framme får vi tid att på egen hand flanera på både gågator med utmärkta shoppingmöjligheter och stora torg med kaféer och restauranger med utomhusserveringar. Stadens äldsta kvarter påminner om en labyrint av små kullerstensgator och charmiga hus. Cascais har varit ett av den portugisiska överklassens favorittillhåll, vilket man tydligt kan se på de många överdådiga villorna som syns överallt i staden. Spåren av de rika och kungliga familjerna kan ses överallt i de fina herrgårdarna och byggnaderna runt om i staden.

Dagens utflykt är ungefär fyra timmar lång och ger en bra försmak av det som Cascais har att erbjuda för våra lediga dagar framöver. Resterande delen av dagen är fri att tillbringa på egen hand.

Dag 4: Utflykt till Cabo da Roca och äventyrsstaden Sintra (F, M)

Innan våra två lediga dagar i Estoril ger vi oss i väg till Europas absoluta spets. Vi följer vägen ut ur Estoril och passerar förbi de gyllene stränderna i naturreservatet Guincho, som också är ett riktigt surfparadis. Vi fortsätter längs norrut och tar oss hela vägen ut till den vindpinade udden Cabo da Roca, där vi hittar en av Europas största fyrar, som tronar ensam och majestätisk i det klippiga landskapet. Nu befinner vi oss på Europas allra västligaste punkt. En av Portugals mest berömda poeter, Luis de Camões, beskrev Cabo da Roca på ett mycket kärnfullt och träffande sätt: "Där landet slutar och havet börjar." Utsikten härifrån är imponerande! 


Bild: Europas västligaste punkt med fyren vid Cabo da Roca

Vi kör sedan vidare inåt landet och upp i bergen till den historiska smältdegeln Sintra, som varit hem åt så många fascinerande byggnader att UNESCO tagit upp staden på sin världsarvslista. Här råder en nästan förtrollad stämning när vi promenerar genom stadskärnan och betraktar stadens tre slott: det kungliga palatset Palacio Nacional de Sintra, den moriska slottsruinen Castelo dos Mouros och Pena Palace, som nästan hade kunnat tjäna som hem åt självaste Törnrosa. 


Bild: Majestästiska palats i den historiska staden Sintra

Idag besöker vi inget av slotten invändigt, men passa på under de kommande lediga dagarna om du vill känna historiens vingslag! När vår halvdagstur börjar gå mot sitt slut är det dags att återvända till Estoril, och vi får ledig tid för avkoppling innan kvällens middag.

Dag 5: Ledig dag för egna upplevelser (F)

Efter några späckade dagar finns det nu möjlighet att smälta intrycken från resans inledande del. Den här dagen är helt fri för egna aktiviteter, och reseledaren hjälper gärna till med tips och förslag på hur du bäst tillbringar din lediga dag. 

Dag 6: Extrautflykt till Lissabon med tåg (F, M) 

Fick du inte nog av Lissabon på resans första utflykt? I dag kan du som vill uppleva mer av Portugals huvudstad välja att följa med på denna extrautflykt till Lissabon där reseledaren visar sina alldeles egna guldkorn i denna fascinerande stad. Här tillåts vi att komma in på djupet på en färgsprakande storstad, och det är precis på detta sätt man får med sig det allra bästa som Lissabon har att erbjuda. Hit transporterar vi oss med tåg, så för att kunna följa med på den här utflykten behöver du kunna röra dig utan hinder.

Vi tar oss så småningom tillbaka till Estoril och vårt hotell, där vi intar kvällens middag tillsammans.

Observera att tågbiljetter och eventuella inträdesavgifter inte ingår i extrautflyktens pris.

Dag 7: Transfer till Algarvekusten (F, M)

Idag har det blivit dags att titta mot sydligare breddgrader, och vi packar in oss i bussen och ställer in siktet mot Algarvekusten och Tavira.


Bild: Ljuvliga Algarvekusten lockar med behagliga temperaturer, vackra miljöer och magiska solnedgångar

Algarve är välkänt för sina vackra gyllene sandstränder och de många pittoreska och idylliska hamnstäderna av varierande storlek. Under hela den kommande veckan bor vi i Tavira, staden som ligger på den lite flackare och östra delen av kusten, bara drygt tre mil från den spanska gränsen. Vårt hotell ligger i stadens centrum, och här kan vi slappna av och njuta av en god drink på hotellrummets balkong innan vi samlas för vår första middag i Tavira.

Dag 8: Stadspromenad i Tavira (F)

Tavira har lyckats behålla sin småstadscharm och sitt lokala folkliv trots att turisterna strömmar till Portugals soliga sydkust. Till just Tavira har de dock inte hittat, så här får vi lära känna det genuina Algarve och staden som delas i två delar av floden Gilão. När man ser de vackra broarna, kanalerna och arkitekturen blir man inte förvånad över att Tavira ibland kallas för Algarves Venedig, och under vår stadspromenad i sällskap med reseledaren häpnar vi än en gång av stadens charm och skönhet.

Trots att det bara bor ungefär 20 000 invånare här finns det hela 37 stycken kyrkor, och förutom det hittar vi givetvis ett stort antal spår från morerna som härskade här under 500 år. Vi får lära oss mer om både saltbrytning och regionens viktiga fiske av sardiner, ansjovis och tonfisk, och besöker den lokala marknaden som dignar av säsongens färska frukt och grönsaker och nyfångad fisk. Eftermiddagen är fri att tillbringa på egen hand, antingen ute på stan eller på hotellet.

Dag 9: Utflykt till Faro (F, M)

Algarves huvudstad Faro ligger mitt på Algarvekusten, väl skyddad från Atlanten av lagunen och den vackra nationalparken Rio Formosa. Hit tar vi tåget och vi tar oss runt i den gamla staden som är omgiven av den gamla moriska stadsmuren och full av historia. Vi ser historiska byggnader som Faros katedral, den hästskoformade stadsporten, klocktornet och klostret som idag tjänar som museum.

För att delta på den här utflykten rekommenderar vi att du kan röra dig fritt utan hinder – detta eftersom vi förutom rundturen i Faro även går till och från tågstationen i Tavira. Vid behov kan du förstås ta en taxi till tågstationen.

När vi återvänder från Faro har vi en ledig kväll innan vi äter middag i hotellets restaurang.

Dag 10: Korkutflykt till São Brás de Alportel (F, M)

I dag är det Algarves ljuvliga korkekar som står på schemat – dagens utflykt ägnar vi helt och hållet åt korken och processen för att framställa denna. Faktum är att Portugal är världens största producent av kork, så självklart passar vi på att lära oss mer om denna lokalt förankrade exportvara. Vi beger oss ut på den sydportugisiska landsbygden och den lilla staden São Brás de Alportel och besöker både en verkstad och ett korkmuseum där vi får komma nära inpå både själva korkekarna, träden som kan vara upp till 200 år gamla och som skördas för första gången efter 20 år, och produktionen – historien bakom, bearbetningen, skörden och de olika användningsområdena. Kork används ju trots allt till oändligt mycket mer än bara faktiska korkar, och när vi vänder hem efter dagens äventyr kan vi nog nämna några exempel.


Bild: På korkexpedition på Algarves landsbygd

Eftermiddagen är fri att tillbringa på egen hand och även denna kväll avslutas med en hotellmiddag.

Dag 11–12: Lediga dagar för egna aktiviteter (F, M*)

De två kommande dagarna är fria för egna aktiviteter och upptåg. Vi kan varmt rekommendera ett besök på en av Taviras stränder ute på Ilha de Tavira, en 12 kilometer avlång sandö som sträcker sig längsmed hela stan och som även den tillhör den tidigare nämnda nationalparken Rio Formosa. För att nå den härligt vita sandstranden tar du plats på en liten båt som på tjugo minuter tar dig till ditt mål. Oavsett om du väljer att ta dig till Ilha de Tavira, någon annanstans eller stannar kvar på hotellet är det njutning och välbehag som står i fokus under dessa dagar. Middag ingår på dag 12.  

Dag 13: Transfer och stadsrundtur i Sevilla (F)

Tiden har kommit för att lämna Algarve och vi åker istället österut mot nya äventyr i Andalusien och det soliga Spanien. När vi kommer fram till Sevilla gör vi en stadsrundtur i denna magnifika andalusiska pärla till stad. En av många höjdpunkter är den gamla judiska stadsdelen Santa Cruz, som bland annat är känd från operorna Carmen, Don Juan och Barberaren i Sevilla, och dess smala gränder och charmiga små torg med doftande apelsinträd är direkt oemotståndliga. Här hittar du små restauranger med egna familjerecept på menyn, vilket passar fint för en lunch på egen hand innan vi slutligen beger oss till vårt centralt belägna hotell där vi checkar in.


Bild: Storslagna Sevilla bjuder på arkitektur i världsklass

Dag 14: Ledig dag för egna upplevelser (F)

Viva España – idag har vi en helt ledig dag att utforska Sevilla på! Ta en närmare titt på några av stadens allra bästa sevärdheter, till exempel den majestätiska katedralen mitt i centrum som med hjälp av det 104 meter höga klocktornet Giralda vakar över staden både natt och dag. Andra guldkorn är det moriska slottet Real Alcázar de Sevilla, torget Plaza de España och Spaniens femte längsta flod Guadalquivir. Kanske har du läst boken Barfotadrottningen av Ildefonso Falcones? I så fall finns det förmodligen ett antal platser som du vill passa på att besöka, där du tillåts gå i karaktärerna Caridad och Milagros fotspår genom de andalusiska gränderna. På kvällen kan du på egen hand prova det spännande sydspanska köket på någon av stadens många bra restauranger.

Dag 15: Utflykt till Ronda och transfer till Mijas (F, M)

Dagens fullständigt fantastiska destination är bergsstaden Ronda. Högt uppe på en klippig platå mitt i bergslandskapet Serrania de Ronda ligger staden med samma namn, känd för den djupa ravinen El Tajo som delar staden i två delar: La Ciudad och El Mercadillo. Den ikoniska bron och stadens absolut största landmärke Puente Nuevo förbinder de två stadsdelarna.


Bild: Kontrasternas Andalusien – vitkalkade småbyar och magnifika Ronda som delas mitt itu av en djup ravin

För den som får ta del av Ronda för första gången är upplevelsen häpnadsväckande. De till synes ogästvänligt branta klipporna borde inte vara möjliga att balansera en hel stad på, men när vi tillsammans med vår reseledare tar oss på genom de små kullerstensgränderna får vi betrakta oss motbevisade och istället njuta av de unika omgivningarna. Ronda sägs vara den stad där den så typiskt spanska traditionen tjurfäktning etablerades under den andra halvan av 1700-talet med hjälp av den lokale matadoren Pedro Romero. Du som är extra intresserad av denna kontroversiella men klassiska kulturyttring rekommenderas ett besök på Plaza del Toros – Spaniens första och största tjurfäktningsarena – med plats för hela 5 000 engagerade åskådare. För dig som hellre njuter av vacker natur kan trädgårdarna vid det andalusiska 1800-talspalatset Casa Don Bosco passa bättre, om inte de många klosterbyggnaderna, den ringlande stadsmuren och den himlastormande utsikten är tillräckligt.

Det sista stoppet är vår hemort för de sista sex dagarna på resande fot – den charmerande och högt belägna lilla orten Mijas, med sina vitkalkade hus och en fantastisk utsikt över solkusten. Här bor vi på det mysiga och stämningsfulla Hotel TRH Mijas, var vi också äter en gemensam middag innan det är dags att pusta ut efter en lång och händelserik dag.

Dag 16: Ledig dag eller extrautflykt med stadsrundtur i Mijas (F)

Denna dag är fri att tillbringa på egen hand, men vi rekommenderar att du tar rygg på reseledaren och följer med på dagens extrautflykt – en stadsrundtur i det idylliska Mijas. Vi rör oss till fots, men annars är faktiskt åsnor det vanligaste sättet att transportera sig runt Mijas. Här finns nämligen ett 70-tal små åsnor, eller burritos som de kallas här, som används för transport av både varor och människor. Under dagen vandrar vi längsmed promenaddäcket som vätter ut mot det djupblå Medelhavet, och den som vill kan även ta sig en titt inne i det flera hundra år gamla lilla kapellet La Ermita Virgen de la Peña, som ligger insprängt i berget.

Dag 17: Utflykt till Granada med Alhambra (F, M)

Med Sierra Nevadas snöklädda bergstoppar som kuliss besöker vi idag två imponerande sydspanska sevärdheter – den gamla moriska huvudstaden Granada och dess stora kronjuvel Alhambra. I Granada ser vi tydligt hur de 750 långa åren av moriskt styre har satt sina spår eftersom staden har en tydlig arabisk prägel. När vi vandrar längs Granadas gator är det emellanåt svårt att tro att vi fortfarande befinner oss i Europa och inte i norra Afrika. Här hittar vi också Spaniens första renässanskatedral med det tillhörande kapellet som tjänar som viloplats åt de legendariska monarkerna Ferdinand och Isabella, kungen och drottningen vars historia är en av episka mått, då de till slut lyckades besegra den moriska emiren Boabdil och inta Alhambra som härskare över en europeisk stormakt. I Granada ges vi tid på egen hand innan vi slutligen styr mot Alhambra.


Bild: Ett besök på Alhambra är ett absolut måste och en unik upplevelse som tar andan ur en

Alhambra – det magnifika moriska mästerverket som ligger strax utanför Granadas centrum – är en av resans stora höjdpunkter. Här får vi en guidad tur i ett av världens vackraste palats som sedan länge är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Användningen av olika sorters material, ornament, detaljhantverk, ljus, vatten och utrymme är i en klass för sig, och oavsett om vi får besöka slottet eller de magnifika trädgårdarna utlovas en upplevelse som vi sent kommer glömma.

Efter en lång dag kommer vi åter till hotellet och skålar med gott vin och god mat för en härlig dag full av enastående intryck.

Biljetter till Alhambra kan bekräftas tidigast tre veckor före ankomst. På grund av hög efterfrågan, begränsad kapacitet och tillträdesbegränsningar kan tillträdet till Alhambra komma att variera. Ordningen på programmet i Andalusien kan ändras för att passa in med besöket på Alhambra. Om vi i värsta fall inte skulle bli insläppta får du naturligtvis tillbaka inträdesavgiften.

Dag 18: Ledig dag för egna upplevelser (F)

Gårdagens intryck är många och tål att processas, och därför har vi i dag planerat en ledig dag. Om du vill trotsa lugnet och istället ha tips på aktiviteter och utflyktsmål kan reseledaren hjälpa till och rekommendera någon av sina favoriter i området som kan passa fint att besöka efter en sovmorgon med tillhörande långfrukost. 

Dag 19: Utflykt till Málaga (F, M)

Málaga, Andalusiens näst största stad, står till vår stora glädje på dagens program. Vi börjar med en trivsam tur runt stadens främsta attraktioner och sevärdheter. Njut av utsikten över stadens takåsar, hamnen och Medelhavet från slottet Castillo de Gibralfaro och låt dig imponeras av det moriska slottet Alcazaba, och glöm förstås inte att ta en bild med H. C. Andersens staty på Plaza de Marina. Men varför sitter Danmarks mest kände barnboksförfattare egentligen staty i Málaga...? Vår reseledare berättar om detta och mycket, mycket mer på färd genom denna fascinerande stad.


Bild: Málaga har mycket att bjuda på – storstadspuls, fantastiska byggnader och en lokal charm

Efter rundturen har vi tid på egen hand att utforska Málagas pulserande centrum. Gatorna i innerstaden är stängda för trafik, så istället är det bara att falla in i takten med de många gångtrafikanterna som utgör stadens myllrande folkliv. När hungern slår till och strupen är torr är det fritt fram att leta rätt på någon av alla de mysiga vin- och tapasbarerna och avnjuta en lunch på egen hand. Därefter kan det passa fint med ett besök på Picassomuseet för att lära dig mer om en av stadens allra största.  

Sent på eftermiddagen återvänder vi till Mijas och kopplar av efter en dag i storstan. Middagen äter vi tillsammans på kvällen innan det är dags att krypa till kojs och somna gott.

Dag 20: Ledig dag för egna upplevelser (F, M)

Denna sista hela semesterdag kan det passa fint att verkligen samla kraft och suga musten ur ledigheten. En solstol vid poolen kan vara ett utmärkt alternativ en dag som denna, men för den som hellre ger sig av på egen hand är alternativen många. Frukost och middag intas på hotellet innan det blivit dags att packa väskorna och förbereda sig för morgondagens hemresa.

Dag 21: Hemresa (F*)

Dagen D är här – vår sista dag tillsammans. En lång och händelserik resa går mot sitt slut. Att smälta alla intryck från den här resan är inget som görs i första taget, men när vi äntligen lyckats kommer vi att se tillbaka på en resa som gett oss det bästa av tre världar: en kulturell långtidssemester på upptäcktsfärd på Iberiska halvön. Obrigado och gracias säger vi för den här gången – och på återseende!

F* för hemresa till Arlanda lämnar vi hotellet tidigt på morgonen och det serveras ingen frukost. För hemresan till Köpenhamn serveras frukost.

 

Karta

Väder

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
1/3 - 21/3Se flygtider KöpenhamnPå upptäcktsfärd på Iberiska halvön - Från Köpenhamn31 895:-Fåtal platser kvar
1/3 - 21/3Se flygtider Stockholm - ArlandaPå upptäcktsfärd på Iberiska halvön30 995:-Boka

På den här resan är antalet deltagare max 40 personer.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats? Vi kan undersöka möjligheten för anslutningsflyg!

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Köpenhamn–Lissabon och Malaga–Stockholm/Köpenhamn
• 6 nätter på 4* Hotel Londres i rum med balkong
• 6 nätter på 4* Vila Galé Tavira med balkong
• 2 nätter på 3* Hotel Don Paco i Sevilla
• 6 nätter på 4* TRH Mijas i superiorrum med balkong i söderläge
• Frukost och 11 middagar inkl. vatten och ett glas vin
• Transport och utflykter enligt programmet
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Dubbelrum för 1 person, från 8 995 kr 
• Andra entréer och inträdesavgifter än de som anges i programmet (ungefärliga priser: Sevillas katedral, €12/person, Plaza del Toros i Ronda, €8/person och Picassomuseet i Málaga, €9/person)
• Stadsskatt i Lissabon, €2/natt och person som betalas direkt till hotellet.
På Algarvekusten förväntas det införas skatt under 2023, €2/natt och person som betalas direkt till hotellet.
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring*
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa. 

Hotell

Övernattning Dag 1 - 7

Hotel Londres

Hotel Londres

Övernattning Dag 13 - 15

Hotel Don Paco Sevilla

Hotel Don Paco Sevilla

Övernattning Dag 15 - 21

Poolområde utanför hotell TRJ Mijas med badgäster, Andalusien.

TRH Mijas

Andra liknande resor

Trustpilot