Skip to main content

Safari i Sydafrika

Safaritur i jeep i Sydafrikanska bushen under solnedgången. Till höger en giraff i sydafrikansk natur.
Träd och giraff i skymningen i bushen i Sydafrika.
Exotiska djur under safaritur i Sydafrika.
Vinprovning och öl i Sydafrika.
Gemensamt område vid Temba Safari Lodge i Sydafrika.
Öppen eld och umgänge vid middagen under en kväll i Sydafrika.
Vilda djur i natur och solnedgång i sydafrikanska bushen.
Två zebror spottade under en safaritur i bushen i Sydafrika.
Umgänge vid öppen eld i bushen i Sydafrika och vattenhål i sydafrikansk natur.
Pris från:
22 995:-
Dagar:10
Boka resa

Safariupplevelse utöver det vanliga

Drömmer du om safariturer i trygga miljöer? Då är det här resan för dig. Tillsammans åker vi till safarilodgen Temba, med plats för endast 12 personer. ”Temba” betyder hopp på zulu och lodgen är belägen i ett malariafritt område på 700 hektar. Det är något alldeles speciellt med att vara på safari, bo ute i vildmarken och komma nära inpå djuren.

Som gäst på den mysiga safarilodgen kan du se fram emot att bli bortskämd i den magnifika, afrikanska naturen. Då vi vill att trivsamhet, bekvämlighet och intimitet ska vara resans ledord har vi varit både kräsna och noggranna när vi valt ut resans gemensamma faciliteter och aktiviteter – allt ifrån mys vid lägerelden och häng vid poolen till turer i terrängfordon och guidade safariturer.

Därför ska du resa med oss på safariresa till Sydafrika:

  • Upplev Sydafrikas exotiska djurliv
  • Tid till avkoppling
  • Malariafritt safariområde
  • Små grupper med max 12 personer

Oförglömliga upplevelser tillsammans

Vi intar våra måltider gemensamt, antingen inuti en eldstad eller ute vid en öppen eld. Vid brasan på kvällen kan du sitta och njuta av Sydafrikas överväldigande stjärnhimmel och dela historier från dagens alla upplevelser. Det finns naturligtvis också möjlighet att dra sig tillbaka till sitt mysiga rum eller sin egen terrass.

Dessutom erbjuder Temba allt du önskar på en bra semesterort: utomhuspool, bar, internetuppkoppling, tvättstuga och en liten butik. Du kan också låna terrängfordon och utforska bushen själv – välj mellan att köra i en jeep eller 4x4 ATV (ett fyrhjuligt fordon som inte kräver körkort).

Full catering med det där lilla extra

Köket på Temba ligger i händerna på Maureen och hon vet verkligen hur man tar hand om sina gäster! Du kan se fram emot att prova lokal mat som är en spännande kombination av afrikanska, engelska och nederländska traditioner. Det är generösa portioner och en typisk måltid brukar bestå av en sallad med färska grönsaker och T-Bonebiff från antingen älg eller antilop. Menyn kan också erbjuda en stek från en kudu eller impala, antilopdjur som finns i grannområdet.

Aktiviteter på Temba Safari Lodge

Som en del av resepaketet kan du fritt delta i flertalet aktiviteter på safarilodgen Temba. Följ med på en av de guidade turerna där du kan uppleva hur olika delar av bushen ter sig under olika delar av dygnet. Alla stunder har sin charm. Morgonstunden, när natur och djur börjar vakna till liv, mitt på dagen, när både de stora och små djuren vilar under trädens skugga, och kvällsstunderna, när vi får se bilens strålkastare fånga djurens ögon.

En stor favorit är promenaderna i bushen med vår begåvade, lokala guide Francois. Han berättar för oss om den lokala faunan och floran som har många fler användningsområden än du kan tänka dig. Dessutom kan du också njuta av en traditionell afrikansk champagnebrunch på Paradise Bush och njuta av den fantastiska solnedgången med ett glas champagne i handen.

Kort dagsprogram för safari i Sydafrika:

Dag 1: Avresa från Stockholm
Dag 2: Ankomst till Sydafrika och Temba Safari Lodge (L, M)
Dag 3-8: Boende på Temba Safari Lodge med aktiviteter som: (F, L, M)
            •  Traditionell afrikansk champagnebrunch vid Paradise Bush
            •  Tre guidade safariturer i jeep
            •  En bushwalk (vandringstur)
            •  Middag i bushen
            •  Champagne och solnedgång i bushen
            •  Besök på Game Lodge (viltbruk)
            •  Gratis användning av jeep och ATV
            •  Gott urval av andra utflyktsmål som presenteras
                vid ankomst och kan anpassas individuellt
Dag 9: Hemresa (F)
Dag 10: Ankomst till Stockholm

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. 

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Avresa från Arlanda

Vi påbörjar den spännande resan som ska ta oss till Afrikas sydligaste land och vår härliga safarilodge.

Dag 2: Ankomst och inkvartering på lodgen (L, M)

Vi anländer på morgonen och efter tullformaliteterna går resan norrut mot Temba Safari Lodge. Körsträckan från Johannesburg tar ca fyra timmar och längs vägen pausar vi såklart för toalettbesök och bensträckning.

På Temba hälsas vi välkomna, äter lunch och njuter av atmosfären i den stämningsfulla lodgen. Lodgens chef Francois berättar om de många fantastiska aktiviteter och upplevelser som väntar på oss under kommande dagar. Poolen är öppen så det finns möjlighet att ta ett uppfriskande dopp och ett glas kallt vitt vin efter den långa resan.

Vilda djur i sydafrikansk natur, och område med pool kring Temba Safari Lodge i Sydafrika.
Bild: Djur i bushen och utomhusområdet på lodgen

Dag 3–8: Temba Safari Lodge med safariturer och andra utflykter (F, L, M)

Under vår vistelse ingår en lång rad av aktiviteter. Det exakta programmet får du efter ankomst.

Vänner som skålar med afrikanskt vin under en middag i bushen.

Följande aktiviteter ingår:

Traditionell afrikansk champagnebrunch på Paradise Bush
En brunch får en helt annan dimension när den serveras i en exotisk miljö! Föreställ dig en lugn morgon i skuggan av ett akacieträd, mitt i naturen och väntar gör en utsökt brunch med god mat och massor av färsk frukt.

Middag i bushen
Vi kör ut i bushen för att äta middag under bar himmel. Upplysta av stjärnorna tänder vi en brasa och myser.

Champagne och solnedgång i bushen
Vi lovar en förtrollande upplevelse och ett magiskt ögonblick när solen går ner och stjärnorna tänds över bushen.

Besök på Game Lodge (viltbruk)
Vi besöker en spännande gård där man föder upp sabelantiloper, roanantiloper (hästantiloper) och bufflar.

En giraff i naturen i Sydafrika med en jeep i förgrunden ute på safari och en solnedgång nära Johannesburg.

Fyra guidade safariturer på Temba Safari:

Bush walk - en guidad vandringstur med fokus på lokal flora och fauna
I sällskap med den lokala experten Francois ger vi oss ut till fots i bushen. På utflykten är det den sydafrikanske floran och faunan som står i fokus. Du kommer lära dig om djurspår, överlevnadsmetoder i bushen och mycket, mycket mer. För många kommer det som en överraskning att nästan alla växter och träd har ett syfte och faktiskt kan användas i antingen hälso- eller födosammanhang.

Morgonsafari
Från en sprillans ny safaribil kommer du uppleva hur naturen vaknar i morgondiset. Vi bjuds på ett alldeles speciellt ljus och en stillhet som är närmast slående. Det är på morgonen och förmiddagen som djuren är mest aktiva, så det är mycket att se och fotografera.

Eftermiddagssafari
Den bästa tidpunkten att se exotiska smådjur och insekter är mitt på dagen. Det är också under denna tidpunkt som de större djuren flockas under trädens skugga. Sent på eftermiddagen är den ideala tiden att observera det rika fågellivet och uppleva när djuren söker sig till vattenhålen.

Nattsafari
En fascinerande tur när djurens ögon lyser i lampans sken och strålkastarna ger ljus åt de nattaktiva djuren. Kvällarna är vanligtvis den kallaste tiden på dagen vilket ger luften en mycket speciell skärpa.

Ett stort träd i bushen i Sydafrika och ett exotiskt djur.

Extra utflykter

Det finns möjlighet att köpa till ytterligare spännande utflykter på destinationen. Dessa beställs och betalas på lodgen. Det kan finnas ett minimum antal deltagare för att utflykterna ska kunna genomföras. Ifall man inte kommer upp i minimiantalet kan utflykterna ändå genomföras, men då till ett högre pris.

Nedan ser du ett urval av extrautflykterna.

Bybesök
Efter frukosten åker vi från Temba för att besöka den lokala byn. Turen ger dig insikt i lokalbefolkningens vardag och insikt i hur livet var under apartheidregimen - och historien om var Sydafrika är idag. Du får också chansen att gå en promenad på gatorna och prata med lokalbefolkningen. Vi blir även bjudna på en dansshow med lokala dansare som berättar historier genom sång och dans. Dagen avslutas med ett besök på en byskola där du får chansen att se klassrummen och prata med lärare och elever.

Utflyktens pris inkluderar donationer till skolan och byn där Temba Safari Lodge stödjer olika projekt.

Kvällsafari och middag på Shelanti Game Ranch
Mitt på eftermiddagen går turen till Shelanti Game Ranch där ett öppet fordon och en erfaren guide tar oss ut i bushen för en oförglömlig kväll bland Sydafrikas vilda djur. Efter safarituren väntar middagen på Pride Rock och från toppen av klipporna kan du njuta av solnedgången medan kocken förbereder maten. Menyn består av stora grillade biffar med massor av olika tillbehör, härligt sydafrikanskt vin och en verklig afrikansk atmosfär. Njut av denna måltid och ljudet av den afrikanska natten under bar stjärnhimmel. Verkligen en upplevelse som du inte får missa.

Big Five Safari
Denna tur går till Entabeni och det tillhörande safariområdet på 22 000 hektar. Här kombineras stora öppna gräsmarker med brusande floder som löper via klippor 600 meter ner till bushens våtmarker. Ett betagande sceneri. The Big Five (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel) finns här, även om det inte finns någon garanti för att vi kommer att få syn på dem alla. Entabeni ligger ca 1½ timmes bilresa från Temba. Utflykten inkluderar tre timmars säker körning med skickliga guider och lunch på en lodge.

Dag 9: Avresa från Johannesburg (F)

Efter frukosten tackar vi personalen som har tagit så väl hand om oss och lämnar lodgen. Vi färdas söderut mot Johannesburg varifrån vi börjar vår hemresa.

Dag 10: Ankomst till Arlanda

Vi ankommer till Sverige efter en underbar resa i Sydafrika.

Djurlivet på Temba Safari Lodge

Upplev djuren i deras naturliga miljö
Möjligheten att upptäcka det rika och varierande djurlivet på egen hand är en av de anledningar som gör Temba Safari något speciellt. Temba är omgiven av den traditionella afrikanska bushen och gränsar till de närliggande bergen. Här riskerar du inte att stöta på några farliga rovdjur och här bedrivs heller ingen jakt så det finns mycket att titta på. Du kan välja att ge dig ut på egen hand eller på någon av de organiserade turer där Francois tar dig runt och berättar om spännande djur, växter och himlakroppar. Du utforskar enkelt området på en 4x4 ATV (fyrhjuling som inte kräver körkort) eller i en av lodgens jeepar.

På Temba finns chansen att se alla typer av vilda djur. Från antiloper, giraffer, piggsvin och anteaters till zebror, honungsgrävlingar, impalas, kudus, sabelantiloper, schakaler och vårtsvin, vattenbockar, hyenor, strutsar och gnuer. Det finns även ett rikt fågelliv. För att nämna några befinner sig lärkfalk, fläckig skriktrast och den sydliga gulnäbbstokon med den karakteristiska gula näbben i trakten.

Exotiska djur under en safari i norra Sydafrika.

Det är inte möjligt att uppleva "The Big Five" på Temba, men vi erbjuder en extra safaritur till Entabeni i hopp om att uppleva "The Big Five" - ​​elefanten, lejonet, leoparden, noshörningen och buffeln.

Förutom de stora, mäktiga djuren möter du många andra spännande arter under dina promenader i området. Fascineras av stora ödlor som lever mellan träd och buskar och kanske ser du sköldpaddorna som klarar av att leva utan vatten under parningstid. Observera också växtlivet vilket är något alldeles speciellt – ta exempelvis baobabträdet nära Temba, som med sina 2 500 år var gammalt redan när Jesus vandrade på jorden.

Karta

Geografisk karta över Johannesburg och Sydafrika.

Väder

Se vädret i Johannesburg

Få uppdaterade väderutsikter på smhi.se

Väderprognos för Lephalele i Sydafrika.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
2/11 - 10/11Se flygtider Stockholm - ArlandaSafari i Sydafrika22 995:-Fåtal platser kvar

På den här resan är antalet deltagare max 12 personer.

Inreseregler: Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemresedatum, och det ska finnas minst två tomma sidor vid sidan av varandra för visumet.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats än Stockholm? Vi hjälper gärna till med anslutningsflyg inom Sverige.

Priset inkluderar:

• Flyg Sverige - Johannesburg med mellanlandning t/r, inkl. transfer
• 7 nätter på Temba Safari Lodge
• Aktiviteter från lodgen:
– Tre guidade safariturer i jeeps vid Temba
– Bushwalk
– Middag i bushen
– Traditionell afrikansk champagnebrunch vid Paradise Bush
– Champagne och solnedgång i bushen
– Besök på Game Lodge (viltbruk)
• Rum med privat terrass
• 7 x frukost
• 7 x lunch med vin och vatten
• 7 x middag med vin och vatten
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Enkelrumstillägg, 7 395 kr
• Utflykter och transporter utöver dagsprogrammet
• Dricks till lokala guider, chaufförer m.m. (beräkna ca 100 kr / person och dag)
• Försäkringar*
• Administrationsavgift 95 kr på bokningar via post (gäller inte vid onlinebokningar)

* Det blå försäkringskortet gäller inte i Sydafrika. Det är ett villkor från Kulturresor Europas sida att deltagarna har en giltig reseförsäkring för att kunna resa med till Sydafrika. Du kan vid beställning av resor hos Kulturresor Europa köpa till såväl rese- som avbeställningsförsäkring via vår samarbetspartner Gouda Reseförsäkring.

Extra tillköp (bokas och betalas på lodgen):
• Big Five Safari
• Bybesök
• Shelanti Game Ranch med middag och kvällsafari

Hotell

Övernattning Dag 2 - 9

Utomhusområdet med matplats och swimmingpool på Temba Safari Lodge i Sydafrika.

Temba Safari Lodge

Andra liknande resor

Trustpilot