Blommor och vackert landskap på en rundresa på Irland
viktorianska slottet Kylemore Abbey på Irland
champagne med jordgubbar och fikabröd på irlänskt café på irland
Rock of Cashel och får på Irland
får på ett grönt irland och vackert hus med blommor på resa till irland
guinness öl och kända temple bar i dublin på resa till irland
dublin i solnedgången vid kanalen och broarna
stadsvandring genom dublin bland färgglada dörrar
Status:
Fullt

Rundresa på den gröna ön Irland

Rundresa på Irland med gröna, frodiga ängar, böljande sluttningar och oförglömliga naturupplevelser. Irland är också folkmusik och skummande, kolsvart öl på inbjudande pubar, rika kulturarv, stolta traditioner och en helt enastående gästfrihet.

Direkt efter ankomst kör vi tvärs över landet mot väst och beger oss in i hjärtat av den gröna ön, och låter oss förföras av lantlig idyll, stråtäckta hus, keltiska symboler, traditionella stengärdsgårdar och imponerande panoramautsikter. Vi blir betagna av det råa och blåsiga Connemara där vi övernattar i byn Leenane, och åker båt till Inishmore - en av de små Aranöarna där den irländska identiteten och folksjälen i hög grad ännu lever.

The Burren och Cliffs of Moher

För att uppleva fler unika naturfenomen kör vi därför mot syd där vi ska se kalkstensslätten The Burren som är känd för alla sina vilda blommor, samt Cliffs of Mohers branta klippor.

The ring of Kerry

Vi åker också längs den omtalade The Ring of Kerry, som välförtjänt är känd som ett irländskt naturmästerverk med vackra landskap, och som hos många fastnar som en av resans absoluta höjdpunkter.

Irländsk afton

Under rundresan bor vi på olika mysiga hotell och dagsprogrammet inrymmer både många utflykter och inkluderade måltider, samt gott om tid för att uppleva den gröna ön på egen hand. Lokala specialiteter står också på programmet, whiskeyprovning, pubbesök och irländsk afton med middag och underhållning.

Stadsvandring i Dublin

Vi avslutar rundresan i landets sprudlande huvudstad Dublin, där vi har inkluderat en stadsrundtur med vår kunniga reseledare som introducerar oss för stadens alla sevärdheter. Under resan hinner vi också med en hel dag på egen hand i en av Europas mysigaste huvudstäder.

Céad míle fáilte – hjärtligt välkommen!

Kort dagsprogram för rundresan på Irland:

Dag 1: Ankomst till Dublin och tvärs över Irland. Whiskey-smakning och middag (M)
Dag 2: Connemara och Galway (F)
Dag 3: Utflykt till Inishmore, Aranöerna (F)
Dag 4: The Burren, Cliffs of Moher, ankomst till Killarney. Irländsk afton med show och middag (F, M)
Dag 5: Rundturen ”Ring of Kerry”och Killarney National Park (F)
Dag 6: Killarney - Rock of Cashel, Dublin och pub-middag(F, M)
Dag 7: Ledig dag i Dublin. Middag på hotellet(F, M)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.