Skip to main content

Resor till Amalfikusten

Upptäck den sköna och charmiga Amalfikusten

Amalfikusten i Italien har i århundraden varit ett omåttligt populärt resmål. Kustens unika skönhet, med dramatiska klippor, kristallklart vatten, varm syditaliensk sol och en avslappnad atmosfär, gör den till ett resmål du inte vill missa.

Städerna längs Amalfikusten erbjuder enastående utsikter över havet och beskrivs ofta som några av världens vackraste. Med sin dramatiska kustlinje, där det azurblå havet möter vackra, pittoreska byar som klättrar på klipporna, blir varje utsikt minnesvärd. Små bergs- och kustbyar, utspridda som ett pärlband i det frodiga landskapet, lockar resenärer från hela världen. För den äventyrslystne finns möjligheten att på egen hand utforska dessa underbara landskap och städer, vilket ger en unik frihet att uppleva Amalfikustens skönhet.

Därför ska du resa med oss till Amalfikusten:

  • Fantastiska vyer över blomstrande citronlundar och azurblått hav
  • Upplevelserika utflykter till Ravello, Amalfi, Pompeji och Capri
  • Svensktalande reseledare med extraordinära kunskaper
  • Amalfis enastående smaker – limoncello, gelato, pizza och pasta

Amalfikusten – vår favoritdestination

En semester på Amalfikusten är mer än bara en resa; det är en upplevelse som kommer att stanna med dig för alltid. De otroliga vyerna, den utsökta maten och den unika kulturen gör det till en destination som är både berikande och avkopplande.

Vi har varit verksamma vid Amalfikusten i många år och känner därför till var de gömda pärlorna finns. Du kan välja mellan olika typer av resor, beroende på vad du vill uppleva: vandring, kultur, egen tid – eller en kombination av allt i en och samma resa.

Våra resor är utformade för att ge en balanserad blandning av guidade aktiviteter och fritid. Allt är omhändertaget, från transport och boende till måltider och aktiviteter, vilket ger dig friheten att helt förlora dig i resans alla upptäckter utan att behöva oroa dig för logistiken. Oavsett om det är din första eller femte gång, har Amalfikusten alltid något nytt att erbjuda och lockar besökare att återkomma gång på gång.

Positano, Amalfi och Ravello

Charmiga italienska småstäder som Positano, Amalfi och Ravello har alla sin unika karaktär och historia. Städerna erbjuder en rik kulturell upplevelse med sina färgglada hus, trånga kullerstensgränder och spektakulära kyrkor, vilket gör varje besök till en upplevelse rik på kultur och skönhet. Den harmoniska sammansmältningen av arkitektur, natur och livsstil här ger besökare en speciell känsla av platsens själ och historia.

När du vandrar längs de pittoreska gatorna eller insuper utsikten från en solig terrass, omfamnas du av en tidlös skönhet. Det är här, i hjärtat av Amalfikusten, som själen i dessa småstäder – med sina traditioner, sitt kulturarv och sitt varma mottagande – verkligen kan kännas och uppskattas till fullo.

Vulkanen Vesuvius

En resa till Amalfikusten är inte komplett utan ett besök vid vulkanen Vesuvius och de historiska platserna Pompeji och Herculaneum, vilka fick sina öden förseglade av Vesuvius utbrott för nästan två tusen år sedan. Dessa arkeologiska underverk ger en fascinerande inblick i det antika romerska livet och står som en stark påminnelse om naturens kraft.

Att beträda de välbevarade gatorna i Pompeji och Herculaneum är som att stiga direkt in i historien; marknaderna, templen och de rika villorna står nästan som de gjorde dagen innan katastrofen, medan gipsavgjutningarna av invånarna skildrar deras sista ögonblick. En kombination av skönhet och mäktighet gör ett besök vid Vesuvius och de omkringliggande ruinerna till en oförglömlig del av varje resa till Amalfikusten.

Gastronomi

Maten och dryckerna längs Amalfikusten är lika spektakulära som utsikten. Med djupa rötter i medelhavstraditionen erbjuder regionen smakrika rätter som är tillagade av de färskaste lokala ingredienserna. Södra Italiens jordbruk producerar sådant som saftiga tomater, robust olivolja och aromatiska oliver. Kustens stora och söta signaturcitroner är bara början på de smakupplevelser som väntar.

När det gäller dryck är limoncello en måste-smaka när du befinner dig i området. Mat- och dryckesupplevelsen på Amalfikusten berättar en historia om regionens rika jordbruk och maritima kultur. Med färsk fisk och skaldjur, förstklassig olivolja och solmogna citroner blir varje måltid en fest för smaklökarna. Du kan njuta av allt från enkla och rustika rätter till sofistikerade kulinariska mästerverk på de lokala restaurangerna.

Stränder

Amalfikustens stränder, som är några av de mest fotogeniska i Italien, erbjuder en myriad av möjligheter till avkoppling och äventyr. Besökarna kan välja mellan avskilda småvikar för en privat simtur eller välutrustade badplatser med bekvämligheter såsom solstolar och parasoll.

Stränderna, som verkar vara tagna ur en sagobok med sitt skimrande vatten och inbjudande vikar, skapar en oas av lugn och skönhet. Här blandas det naturliga landskapets dramatik med människans konstfärdighet, där terrasserade citronlundar möter det klarblå havet och klippformationer ger skydd åt idylliska badplatser.

Att promenera längs de mjuka sandstränderna eller att sitta på en solvarm klippa är en ren fröjd för kropp och själ, och det salta Medelhavet lockar badare och soltörstande besökare från när och fjärran. Varje strand har sin egen unika atmosfär och ofta en bakgrund av färgglada hus och grönskande vegetation som bidrar till den förtrollande miljön som gör Amalfikusten till en av världens mest ikoniska baddestinationer.

Boende

På våra resor använder vi hotell som är noggrant utvalda för sin charm, utifrån lång erfarenhet av resor till denna vackra kust. På Amalfikusten erbjuder vi boendealternativ som kombinerar lyx, komfort och lokal karaktär. Varje hotell vi samarbetar med är noggrant utvalt för att ge en autentisk känsla av regionen och för att vara den ideala utgångspunkten för avslappning och äventyr längs Amalfikustens vackra vandringsleder.

Oavsett vilken resa och vilket hotell du väljer, kan du vara säker på att din vistelse blir minnesvärd och fylld av syditaliensk gästfrihet och charm.

Erfarna reseledare

Våra erfarna svensktalande reseledare står redo att guida dig genom denna underbara region. De delar med sig av sina bästa tips och erfarenheter, personliga favoritställen, lokala anekdoter och ovärderlig kunskap som gör att du kan uppleva Amalfikusten på det mest autentiska och minnesvärda sättet.