Skip to main content

Vädret på italienska Amalfikusten

Hur är vädret? Vilken säsong är bäst? Vad ska man packa?

Det är några av de frågor våra gäster ställer när de förbereder sig för en resa till Amalfikusten.
Vi har arrangerat resor till Amalfikusten under många år och varje år skickar vi många gäster på olika typer av resor; både kulturella upplevelsesturer, vandringsturer och avkopplande semester.

Här är våra bästa råd och tips:

Vår (april, maj)

På våren ser kusten fantastiskt ut med gröna kläder och den vackra blåregn blomstrar tillsammans med doften av citronträden.

Bilder: Blåregn i full blom.

Våren börjar tidigt och så fort solen kommer fram känns det nästan som en dansk försommar. I april och maj är genomsnittstemperaturen på dagen 21 grader. Det blir lite svalare på kvällen när solen går ner och temperaturen sjunker till cirka 12 grader. En lätt vindjacka som eventuellt kan klara av en liten dusch är att rekommendera vid denna tid på året.

Här kan du se alla våra resor till Amalfikusten.

Sommar (juni, juli, augusti)

Sommaren - som vi känner den hemifrån - kan mycket väl dyka upp redan i slutet av maj eller början av juni, och varar vanligtvis fram till slutet av september. I juni ligger dagstemperaturen på 27 grader och i juli och augusti stiger den till 29 grader. Området har i genomsnitt 1–2 regndagar per månad under sommaren, så du behöver mer solskyddsmedel än en jacka eller en regnponcho.

Bilder: Positano / Trädgård i Ravello.

Höst (september, oktober)

I mitten av oktober blir vädret lite mer växlande. Septembers genomsnittstemperatur på 24 grader sjunker till cirka 19 grader och, precis som på våren, känns kvällarna lite kyligare med cirka 12 grader. Vi rekommenderar att man klär sig i lager så att man kan anpassa sig efter de växlande temperaturerna. Det är inte otänkbart att man kan tillbringa dagen i korta ärmar och byxor långt in i oktober, precis som badvattnet också kan vara ljummet och inbjudande långt in på hösten.

Bild: Kvällsstämning på Amalfikusten.

På Amalfikusten hittar du imponerande utsikter, en avslappnad atmosfär och en rad bergs- och kuststäder i det frodiga landskapet. Området erbjuder också stora och kulturella upplevelser som Pompeji, Capri, Vesuvius, Ravello och Amalfi.

Upplev den unika Amalfikusten i södra Italien. En kust så vacker att den inte kan beskrivas. Den måste - i all sin storhet - ses, smakas och doftas.

Res med Kulturresor Europa och upplev den pittoreska Amalfikusten.

Här kan du se alla våra resor till Amalfikusten. efter de växlande temperaturerna.