Status:
Fullt

Denna resa är speciellt utformad för alla DN:s läsare med DN-kortet.

Följ med Kulturresor Europa och DN:s läsare till vackra Sicilien!

Följ med oss på en resa till Italien som kommer ge dig avslappnande dagar inramade i en charmerande, siciliansk kultur. Vi spenderar veckan i den mysiga orten Mazzarò som ligger strax utanför Taormina – Siciliens mest kända stad. Härifrån åker vi sedan ut på spännande utflyktsmål till bland annat Siciliens högsta berg och Europas största, aktiva vulkan – Etna.

Under resan får vi också stifta bekantskap med staden Siracusa som är en av de äldsta städerna i världen, och på vår stadsvandring genom Taromina får vi lära oss mer om stadens historia samtidigt som vi blir bortskämda med betagande utsikter över Medelhavet. Vår resa är heller inte komplett utan en båttur längs med den vackra Mazzarò-kusten. Vi får också gastronomiska upplevelser när vi skämmer bort oss med en tre-rätters lunch och gör ett besök på en vingård med egenproducerade viner.

Inbakat i resan har vi även avsatt tid för er att på egen hand utforska Sicilien, allt för att er resa ska bli så bra som möjligt.

Välkommen på ett sicilianskt äventyr! 

KORT DAGSPROGRAM:

Dag 1: Ankomst till Catania. 3-rätters lunch på restaurang. Incheckning på Hotel Bay Palace 4* i Mazzarò nära Taormina (L)
Dag 2: Stadsvandring i Taormina (F)
Dag 3: Ledig dag till egna upplevelser(F)
Dag 4: Utflykt till vulkanen Etna med lunch och vinprovning (F, L)
Dag 5: Båttur utanför Mazzarò-kusten. Fri eftermiddag och kväll eller extraarrangerad 3-rätters middag med underhållning (F)
Dag 6: Ledig dag till egna upplevelser(F)
Dag 7: Heldagsutflykt till Siracusa. Pizza-avskedsmiddag (F, M)
Dag 8: Hemresa(F)

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

OBS! Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det gällande dagsprogrammet lämnas vid ankomst till destinationen och utflykterna genomförs eventuellt tillsammans med någon av våra andra grupper.