Skip to main content

Opera och folkfest i Verona

Artister och publik på arenan i Verona
Bro över floden i Verona, Italien
Arenan i Verona i kvällsljus
Läcker dessert och lokala viner i Verona
Utsikt över floden i Verona från resturang, och teatermask från operan
Stadsmuren som omger Verona och besökare i kvällsvimlet
Utflykt till Borghetto, staden med de många vattenkvarnarna, på resan till Verona
Status:
Fullbokad

Upplevelserik operaresa till Verona i Italien 2023

Följ med oss till Verona och upplev opera på stadens gamla romerska arena som vilar i spänd förväntan under den sammetsmjuka kvällshimlen som gnistrar av stjärnor. 20 000 stearinljus tänds medan mörkret sänker sig. När kvällens dirigent träder in på scenen exploderar ett öronbedövande jubel och föreställningen kan börja. Låt oss presentera opera i Verona – en spektakulär resa i äkta italiensk anda!

Därför ska resa med oss på operaresa i Verona:

  • Boende på hotell endast fem minuter från operan
  • Femrättersmiddag på gourmetrestaurang
  • Biljetter till två operaföreställningar på Arena di Verona
  • Guidad stadsvandring genom Veronas största sevärdheter

Centralt hotell med arenan som granne

Opera under bar himmel är en upplevelse för livet. Det är en kort och intensiv resa av det mer exklusiva slaget där allt ska klaffa. Vi känner till våra gästers förväntningar sedan många år och vet att endast det bästa är gott nog. Därför flyger vi med SAS på behagliga tider, bor centralt bara fem minuters promenad från arenan och skämmer bort oss själva med en femrätters gourmetmiddag med tillhörande viner på en av stadens bästa restauranger. Vår stationära reseledare kan staden på sina fem fingrar och kan således bidra med kunskap och information i särklass. Därför är inramningen till de två operaföreställningar som ingår i resan de bästa tänkbara.

Med Hotel Mastino och Hotel Marco Polo som utgångspunkt når du Veronas vackra gator och gränder med alla sina exklusiva butiker, museer och restauranger när det passar dig. Du kan också dricka ett gott glas vin på Piazza Bar efter kvällens föreställning utan att bekymra dig om hemtransporten. En äkta operaresa till Verona upplevs allra bäst i själva hjärtat av staden!

Unik föreställning med Plácido Domingo

På avresan 4/8 har vi en riktigt storartad jubileumskonsert att se fram emot. Den prisbelönte operasångaren Plácido Domingo kommer dagen till ära att uppträda under Arena Opera Festivals storslagna 100-årsjubileum och vi har säkrat biljetter till guldsektionen som är placerad nära scenen och här kan du ta del av upplevelsen till fullo. Den formella klädseln som gäller i den här sektionen sätter en festlig och stämningsfull prägel på kvällen i Veronas historiska arena som kommer att bli ett minne för livet.

Utöver Plácido Domingos unika jubileumsföreställning 6/8 får vi på denna avgång dessutom se den klassiska operan Tosca, som vi njuter av på bra platser i den mörkblå biljettkategorin.

En operaresa som är så mycket mer 

Efter en oförglömlig välkomstmiddag och en god natts sömn får vi uppleva Veronas kända och okända pärlor på en stadsvandring i sällskap av reseledaren och en inspirerande, lokalguide. Under veckan erbjuder vi en extrautflykt till det norditalienska Toscana – det bildsköna landskapet i Colline Moreniche. Här besöker vi en av de lokala vingårdarna innan färden går till sagostaden Il Borghetto, där det finns tid att äta en god lunch. Den lilla staden ligger helt bedårande mitt i floden och de flesta husen har en egen vattenmölla. 

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN:

Dag 1: Ankomst till Milano, transfer till Verona och femrätters gourmetmiddag (M)
Dag 2: Stadsvandring i Verona och ledig kväll eller första operan (F)
Dag 3: Ledig dag och första eller andra operan (F)
Dag 4: Extrautflykt till Il Borghetto med vinprovning och ledig kväll eller andra operan (F)
Dag 5: Hemresa (F)

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN 11/8:

Dag 1: Ankomst till Milano, transfer till Verona och ledig kväll eller första operan
Dag 2: Stadsvandring i Verona och ledig kväll eller första eller andra operan (F)
Dag 3: Ledig dag eller extrautflykt till Il Borghetto med vinprovning (F)
Dag 4: Femrätters gourmetmiddag (F, M)
Dag 5: Hemresa (F)

F = Frukost       M = Middag

Notera: Operorna ligger förskjutna beroende på avresedatum. Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. 
Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Milano och välkomstmiddag på en av Veronas bästa gourmetrestauranger (M)

Vi tas emot av reseledaren efter ankomsten till Milano och så snart vi har fått vårt bagage sätter vi kurs mot Verona. Vi räknar med att komma fram till vårt hotell, Mastino/Marco Polo, på eftermiddagen och här ska vi tillbringa de kommande fyra nätterna. Hotellet ligger mitt i stadens historiska centrum så att man kan lätt gå till allt, inklusive arenan som ligger bara fem minuters promenad från hotellet. Välkomstmiddagen äter vi på en av stadens bästa restauranger.

Om vädret tillåter sitter vi utomhus på det stämningsfulla torget medan vi avnjuter en utsökt 5-rättersmeny ackompanjerad av utvalda viner. Både service och stämning är på topp denna oförglömliga första kväll i Verona, en helt perfekt introduktion till vår vistelse. Restaurangen ligger endast fem minuters promenad från hotellet så vi går dit tillsammans. För klädsel på restaurangen gäller längre byxor och överdel som täcker axlar.

Dag 2: Guidad stadsvandring i Verona samt fri kväll eller första operan (F)

Idag får vi verkligen lära känna Verona och vi börjar dagen med en guidad stadsvandring med en inspirerande, auktoriserad lokalguide. Vi går genom de äldsta delarna av Verona och får bl.a. se några av alla de romerska utgrävningarna, Julias berömda balkong, Piazza Erbe och Piazza Signori. Reseledaren är naturligtvis också med och kan bidra med mycket intressant information och bra tips.

Eftermiddagen disponeras fritt.

Bildvackra Verona i solnedgång med cypresser, bro, byggnader och kullar.
Bild: Verona med sina vackra omgivningar

För vissa grupper är kvällen fri och annars träffas vi för den första operan. Det finns många möjligheter till att inta middag nära arenan. Medhavd picknickkorg och lättare tillugg, som en liten sandwich eller läsk, är inte längre tillåtet på varken de numrerade platserna som har köpts till eller på de onumrerade platserna. Man kan hyra sittdyna på arenan om man inte har med en egen. Slutligen återstår bara att önska mycket nöje.

Dag 3: Ledig dag för egna upplevelser samt första eller andra operan (F)

Idag är det en välförtjänt ledig dag och möjligheterna är många. Verona är ett verkligt eldorado av exklusiva butiker så det är upplagt för shopping. Det går naturligtvis även att besöka någon av alla de intressanta sevärdheterna, muséerna och konstgallerierna, medan andra kanske väljer att åka på en lite längre utflykt. Stationen i Verona ligger ca en kvarts promenad från hotellet och det går tåg åt i stort sett alla håll. Varför inte åka till Peschiera eller Desenzano, två vackra städer som ligger precis vid Gardasjön. Man kan även åka österut och komma ända till Venedig, en resa som kan göras på en dryg timme med snabbtåg eller på två timmar med det vanliga intercitytåget. Venedig är alltid värt ett besök och tåget ankommer till stationen S. Lucia, som ligger ända ute vid Canale Grande, enklare kan det inte bli. Om du åker i god tid kan du med lite bra planering hinna med en trevlig förmiddag i den här spännande staden, en god lunch och kanske till och med en båttur över lagunen till den härliga ön Lido di Venezia innan turen går tillbaka.

Opera i Verona under bar himmel på amfiteatern.
Bild: En kväll på arenan

Dag 4: Extra utflykt till staden med vattenkvarnarna, Borghetto, med vinprovning samt fri kväll eller andra operan (F)

Efter en sen frukost ska vi ut och uppleva det vackra Italien. En del av Italiens vackraste natur ligger söder om Gardasjön och bara några kilometer från Verona. Regionen heter Colline Moreniche och påminner väldigt mycket om det berömda Toscana. Vi besöker den kända vinregionen Lugana, där vi får smaka på några av områdets goda viner, innan vi sätter kurs mot den förtrollande lilla staden med vattenkvarnarna; Borghetto. Borghetto är en liten stad, som inte består av mer än ett 40-tal hus. Till Borghetto åker italienarna ofta på söndagarna, för att njuta av naturen och stadens härliga restauranger. Den största delen av staden ligger ute i den omgivande floden, som huserar ett av Italiens renaste vatten, och de flesta restauranger har därför uteserveringar precis i vattenbrynet.

Borghetto är känd för sina tortellinis, som uppfanns i grannbyn Valeggio sul Mincio. Här finner vi också Visconti-bron, som i gamla tider var en viktig gräns, vilket syns eftersom den är byggd i två delar, den ena i trä och den andra i sten. Här stod några av de bittraste striderna under 1800-talets frihetskrig mellan Napoleon III:s soldater och kungariket Sardinen på den ena sidan och det österrikiska kejsardömet på den andra. Innan bron blev en del av det nya kungariket Italien, utgjorde den lilla bron en landgräns mellan Italien och Österrike. Varje år i juni dukas det upp till tortellinifest på bron, där 4 500 människor möts och njuter av färska, hemlagade tortellini.

Under utflykten idag finns gott om tid till att på egen hand äta lunch på någon av de fina restaurangerna. Var kan bättre än tallrik med tortellini låta sig smaka, än här i dess absoluta vagga? Utflykten är för dig som vill njuta av den italienska landsbygden och goda viner i de vackraste av omgivningar. Efter en dag av härliga upplevelser går resan tillbaka till Verona igen.

Borghetto med vattenkvarnar och idylliska hus vid floden, Italien.
Bild: Borghetto

Det blir tid till att ta siesta och äta middag innan vi ska gå den korta sträckan till den gamla arenan och kvällens föreställning.

Dag 5: Hemresa (F)

Det har blivit dags att lämna Verona och färden går åter mot Milano.

Plácido Domingos jubileumsshow

Arena Opera Festivals 100-årsjubileum

På avresan 2/8 kan du se fram emot en extraordinär operaupplevelse då den världskände och talangfulle Plácido Domingo uppträder med anledning av Arena Opera Festivals 100-årsjubileum. Domingos stora repertoar innefattar över 150 roller, och under kvällen repriserar han några av de många roller som varit med och format hans grandiosa karriär. 

Vi har säkrat biljetter till guldsektionen som är placerad allra närmast scen där vi har bästa möjliga sikt och får ta del av upplevelsen till fullo. Den formella klädseln som gäller i den här sektionen sätter en festlig och stämningsfull prägel på kvällen i Veronas historiska arena som kommer att bli ett minne för livet.

Opera i Verona och Placido Domingos jubileumskväll.
Bild: Mästerlig musik, gemytligt stadsliv och god mat och dryck i Verona

Utöver Plácido Domingos unika jubileumsföreställning 6/8 får vi på denna avgång dessutom se den klassiska operan Tosca, som vi njuter av på bra platser i den mörkblå biljettkategorin.

Karta

Geografisk karta över Verona i Toscana.

Väder

SE VÄDRET I VERONA

Få uppdaterade väderleksutsikter på smhi.se.

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Verona per år.

Fakta om Verona

Var ligger Verona?

Verona är namnet på den gamla kulturfyllda staden som ligger belägen i provinsen Verona i norra Italien. Väster om Verona hittar du Gardasjöns södra spets och på samma bredd något mer västerut ligger storstaden Milano. Liksom många andra städer i Italien, är turismen Veronas huvud export, vilket inte är att undra på då staden är berömd för sin majestätiska amfiteater Arena di Verona och för pjäsen Romeo och Julia av William Shakespeare.  I Verona kan du hitta en hel del kända sevärdheter som Veronakatedralen, Julias balkong från pjäsen Romeo och Julia, samt den vackra San Zeno kyrkan. Klimatet i Verona är något suptropiskt vilket innebär varma somrar och något kallare och fuktigare vintrar, där dimma och morgon dis inte är ovanligt. 

Hur många bor här?

Till ytan är Verona ca 200 km2 stort och här bor omkring ca 253 000 invånare.  

Hur tar jag mig runt?

Att ta sig runt med kollektivtrafiken i Verona är inget problem då ett stort tågrälssystem går igenom staden och skapar vägar kors och tvärs genom landet. Huvudstationen i Verona heter Verona Porta Nuova Railway station och den ligger belägen något söder om centrum.

Du upptäcker Verona stad bäst till fots då staden är liten med många sevärdheter inom räckhåll. Men om du mot förmodan har svårt för att gå längre sträckor eller helt enkelt föredrar att färdas med transport kan Veronas lokala kollektivtrafik AMT vara bra att lägga på minnet. För Veronas lokaltrafik kan du köpa både 1-dagsbiljetter och 1-timmas biljetter. Det finns även gott om taxibilar i staden där det största taxibolaget heter Radiotaxi som kör turister och invånare 24 timmar om dygnet.

Vad finns det för shoppingmöjligheter?

I Verona brukar affärerna hålla öppet från tisdag till lördag, mellan kl. 9 på morgonen till halv 8 på kvällen, förutom under lunchtid då det är vanligt att man håller stängt någon timma eller två. Ett gott råd är alltså att inte schemalägga sin stora shoppingdag på en söndag eller måndag då det mesta är stängt.  

Andra liknande resor

Trustpilot