Skip to main content

Det Goda Livet – Långtidssemester på Teneriffa

Status:
Återkommer

Det Goda Livet – Långtidssemester på Teneriffa

Upplev friheten av att vara på semester, men med samma trygghet som hemma. Här, i bästa sällskap under solens värmande strålar, samlas vi medan vintervädret härjar som allra värst i Sverige. Det är det som är Det Goda Livet. Ta del av en semester fylld med livsglädje och livskvalité omgiven av likasinnade, och ta tillvara på de många möjligheterna till att delta i energigivande och underhållande aktiviteter tillsammans med dina nya vänner.

Ditt andra hem i solen

Kanarieöarna lockar mängder av besökare från hela Europa under semestermånaderna, men det många inte vet är att ögruppen i allmänhet och Teneriffa i synnerhet är perfekt för den som vill njuta av värmande väder och sol året om. Här möts vi av en dramatisk och varierad natur med mäktiga bergstoppar, gröna skogar och fantastiska stränder. Teneriffa har en rik matkultur med lokala specialiteter och utsökta viner som kan avnjutas på restauranger och vingårdar runt ön. Det är ett fantastiskt resmål som har något för alla oavsett om man vill upptäcka naturen, koppla av på stranden, utforska kulturen eller uppleva ett genuint folkliv. Med Det Goda Livet bor vi på Teneriffas sydkust i trevliga lägenheter på det vackra Santa Barbara Golf & Ocean Club. Resorten har ett perfekt läge bara några minuters promenad från stranden och med utsikt över den blå Atlanten.

Varmt välkomnande

Redan på flygplatsen möts du av våra svenska värdar som står klara att hälsa dig välkommen till en semester fylld med unik gemenskap, sociala aktiviteter och spännande upplevelser. Tillsammans med värdarna kan du följa med på uppfriskande morgonpromenader, prova på vattengymnastik, höra intressanta föreläsningar, utmana en ny bekantskap i en boulematch på stranden eller göra en utflykt på ön. Här finns alltid något att göra, och alltid i trevligt sällskap, men du väljer själv vilka aktiviteter du vill ta del av. På Det Goda Livet skapar vi en samvaro och en glädje som går hand i hand med själva reseupplevelsen, och det är något som vi är övertygade om skapar reseminnen som håller livet ut!

Därför ska du välja Det Goda Livet – Långtidssemester på Teneriffa:

  • Moderna och bekväma lägenheter
  • Bo granne med havet
  • Unik gemenskap
  • Brett aktivitetsprogram
  • Svenska värdar på samma hotell

Aktiviteter

Vårt aktivitetsprogram på Santa Barbara Golf & Ocean Club varierar från vecka till vecka och presenteras av dina värdar. Vissa av aktiviteterna anordnas av våra värdar, medan andra är en del av hotellets ordinarie aktivitetsprogram. På veckoprogrammet kan du se när du kan följa med på utflykt, lyssna på ett föredrag eller vara med på boule nere på stranden. Majoriteten av aktiviteterna är gratis att delta i, men pris och utförligt program för utflykterna presenteras på destinationen. 

Här kan du se exempel på hur ett aktivitetsprogram för en vecka skulle kunna se ut och vilka aktiviteter som kan vara med.

Morgonpromenad

Upp och hoppa! Ta på dig dina bekväma joggingskor och följ med på en skön rask tur på cirka 45 minuter som vi avslutar med stretching. Ett underbar sätt att starta din morgon – du rör på kroppen, blir starkare och får njuta av soluppgången vid havet.


Bild: Soluppgången är som vackrast över havet

Stretching/yoga

Stretching och yoga hjälper till att stärka din kropp och rörlighet, minskar stress och håller generellt kropp och själ i bättre balan, så andas djupt, sträck ut kroppen och rensa huvudet. Alla kan vara med – det krävs inga förkunskaper, bara en vilja att vara med.


Bild: Ett skönt yogapass eller en stretchingstund är en perfekt sysselsättning för att ta hand om kroppen

Kontorstid  

Du kan alltid komma i kontakt med dina värdar, och måndag–fredag finns de tillgängliga under kontorstid så att du kan komma förbi. Här kan du få råd, tips eller bara en trevlig stund.    

Aqua gym

Ta med dina badkläder och möt oss i poolen för vattengymnastik – det bästa och mest skonsamma sättet att styrka kroppen. Kom hem med en starkare och friskare version av dig själv än när du åkte!


Bild: Nog för att det är skönt att slappna av vid poolen, men ibland kan det vara härligt med lite vattengympa också!

Bouleturnering

Är du en tävlingsmänniska? Här har du möjlighet att vara med på en bouleturnering på stranden. En väldigt omtyckt aktivitet!


Bild: Vem vinner och vem försvinner? I bouleturneringen går ingen säker

Middagar

Vi arrangerar singel- och lära-känna-varandra-middagar, där alla som vill vara med är välkomna. Vi möts i receptionen och avnjuter en god middag – du betalar själv för middagen, men du får gratis sällskap!


Bild: Det Goda Livet är perfekt för dig som reser själv och vill stifta nya bekantskaper

Utöver våra trevliga sociala aktiviteter beger vi oss också iväg på ett antal utflykter under vår långtidssemester. Läs mer om utflykterna i nästa stycke och börja fundera på vilka du helst vill följa med på!

Utflykter

Under din långtidssemester på Teneriffa ges du tid till både rofylld avkoppling och trevliga sociala aktiviteter, och dessutom har du möjlighet att följa med på någon av våra spännande utflykter som vi kommer att arrangera under resans gång. På utflykterna får du chansen att upptäcka och lära känna närområdet bättre, och vi utlovar en mix av gammalt och nytt, lättsmält och utmanande och garanterat minnesvärda upplevelser.

Nedan kan du läsa om några av resans utflykter, och utöver de som nämns här kan även fler utflykter komma att arrangeras och presenteras på plats på Teneriffa. Då presenteras även priserna för de olika utflykterna.

Du bokar in dig på utflykterna direkt hos dina värdar på hotellet. Utflykterna genomförs vid ett minimumantal deltagare anmälda, så om du vill vara säker på att komma iväg på utflykten rekommenderar vi att du anmäler dig och betalar så snart utflykterna offentliggörs på destinationen. Ett slutgiltigt besked om datum, pris och genomförande av utflykten meddelas vid ankomst. Här nedanför kan du läsa mer om exempel på några av de utflykter som du kan komma att presenteras på destinationen och som du kan välja att följa med på. Låt inspirationen flöda!

La Gomera – spektakulär urskog och vackra omgivningar

Följ med på en tripp till La Gomera – en av Teneriffas fantastiska grannöar. Den må vara lite mindre känd än sina följeslagare Gran Canaria och Fuerteventura, men här finns det mycket att se och uppleva. Inte minst bjuds vi in att ta del av fascinerande naturvyer när vi blickar ut över frodiga skogar, karga berg och orörda stränder, och dessutom är ön känd för sitt rika kulturarv. Här använder lokalbefolkningen än idag sitt traditionella visselspråk silbo gomero för att kommunicera över de vidsträckta vidderna, och vi lär oss mer om både historia och traditioner när vi tar oss till nationalparken Garajonay. Lunch äter vi längs vägen. 


Bild: På den gömda pärlan La Gomera hittar vi både vulkaniska stränder och en slingrande grön urskog

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som vill ta del av en unik kultur i en fascinerande miljö.

Spaniens högsta topp – vulkanexpedition till vidunderliga Teide

En av de absoluta höjdpunkterna under vår långtidssemester på Teneriffa är besöket på Spaniens högsta punkt och världens tredje högsta vulkan – Teide. Det är inte svårt att förstå varför Teide med sina 3 718 meter över havet lockar resenärer från hela världen till öns imponerande landskap. Sedan 1954 är området runt Teide en skyddad nationalpark, och dessutom har den 200 km² stora platsen som inkluderar Roques de García, Pico Viejo, Montaña Blanca, Alto de Guajara och Teide Observatory upptagits på UNESCO:s världsarvslista.


Bild: Naturligtvis kan vi inte missa att besöka Teide som är både Teneriffas och hela Spaniens högsta punkt

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som vill uppleva ett naturligt underverk och lära känna en av världens mäktigaste vulkaner.

Möt värdarna

Så snart du landar på Teneriffa blir du hälsad välkommen av dina värdar. De är svenska och bor på samma hotell under hela semestern för att vara tillgängliga dygnet runt. De kan hjälpa dig med allt från bussbiljetter, tips på restauranger eller att fixa hyrbil till dina egna utflykter. Värdarna finns med under alla aktiviteter, inklusive våra spännande utflykter runtom i regionen, och bidrar med både ett leende och mångårig livserfarenhet till många härliga stunder.

De arrangerar dessutom ett fullspäckat aktivitetsprogram som du kan välja att vara en del av i så stor utsträckning du önskar. Har du själv något extra stort intresse som du tror kan bidra till gruppens aktiviteter – är du tidigare yogalärare, expert i bridge eller spelar du ett instrument? Då får du mer än gärna dela med dig av det till våra värdar så att de kan planera in din aktivitet i sitt veckoprogram.


Bild: Några av Det Goda Livets värdar

Karta

Väder

Se vädret på Teneriffa

Se uppdaterad värderprognos på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen på Teneriffa per år.

Fakta om Los Cristianos

Los Cristianos på Teneriffa, Kanarieöarna, har nästan vuxit ihop med den berömda staden Playa de las Américas, men har ett betydligt större lugn över sig. Staden ligger på den sydvästra delen av Teneriffa, som är känt för att ha öns bästa klimat. Till skillnad från sin livliga granne Playa de las Américas har Los Cristianos en historia som går längre tillbaka än turistboomen på 1970- och 1980-talet.

De historiska källorna tar oss tillbaka till 1500-talet, och 350 år senare, på 1860-talet, kunde man läsa att staden bestod av tre enplanshus, ett tvåvåningshus och en stuga. Långt senare, år 1956, kom svensken Bengt Rylander till Los Cristianos. Det varma och trivsamma klimatet lindrade hans multipel skleros-sjukdom, och som den författare och tv-personlighet han var spred han snabbt de goda vitsorden till sina landsmän hemma i Sverige, som snabbt lärde sig älska både ön som helhet och Los Cristianos som stad. Det svenska arvet är finns faktiskt fortfarande kvar i form av huvudgatan Avenida de Suecia (Sverigeallén) och Casa Suecia, en svensk kyrka som ligger vid vattnet.

Los Cristianos är än idag en relativt liten stad som är lätt att utforska till fots utan att gå vilse. Den gamla stadskärnan finns kvar, intakt med sitt kyrktorg och sina smala gator och gränder, och i stadens arkitektur kan man se tydligt att det är en stad med en lång historia.

Staden har två stränder, stadsstranden precis intill hamnen som ligger fint inbäddad i lä, och den andra stranden, populära Playa las Vistas, ligger inne i bukten utanför hamnen och är konstgjord med sand importerad från Sahara. Det är en stor och bred sandstrand och du kan alltid hitta en plats att breda ut dig på.

Hur många bor i Los Cristianos?

Idag bor det cirka 21 000 människor i Los Cristianos.

Hur tar jag mig runt?

Förutom att utforska staden till fots finns det även gott om bra och enkla transportmöjligheter i staden. Los Cristianos har en större busstation och härifrån är det lätt att ta bussen till i stort sett alla platser på Teneriffa. Du kan också enkelt gå eller ta bussen till närliggande Playa de las Américas.

Vad gör man i Los Cristianos?

Många av aktiviteterna i Los Cristianos är koncentrerade runt havet. Här hittar du ett stort utbud av restauranger, barer och kaféer där du kan få både typiska regionala rätter och mat från hela världen. Los Cristianos har också en charmig småbåtshamn och sin egen fiskeflotta, från vilken färsk fisk säljs dagligen. Alla typer av aktiviteter utgår från marinan, såsom fisketurer, val- och delfinsafari i glasbottnade båtar och dykturer. Från hamnen kan du också ta färjan till grannön La Gomera. En av stadens landmärken som man inte kan se från ovan är den 600 kilo tunga Virgen del Carmen-statyn som är placerad 40 meter under vattenytan och som välsignar fartygen som passerar förbi ovanför. Varje söndag och tisdag hålls Teneriffas största gatumarknad i staden där du kan shoppa både kläder och souvenirer.

Andra liknande resor