Skip to main content

MåBra-resa till Kreta

Status:
Datum är på väg

Följ med på höstens härliga MåBra-resa till soliga Kreta 2023

Resan för både kropp och själ

Träna, dansa, yoga, meditera, bli mentalt starkare, träffa nya vänner, njut och ha kul. Följ med MåBra på årets roligaste resa och kom hem full av ny inspiration och med massor av energi!

Succén fortsätter! Nu har du chansen att återigen följa med oss på en vecka fylld av allt som får dig att må bra: vi tränar, inspireras och har kul tillsammans från morgon till kväll. Yoga och meditation i soluppgången, rolig och effektiv träning och dans, givande föreläsningar om hälsa och mental träning, sång, strandmys, god mat och vin och inte minst trevligt sällskap… Tillsammans sätter vi guldkant på tillvaron i en underbar grekisk medelhavsmiljö. Både du som är nybörjare och du som är mer van kan följa med, för här finns det något för alla. Våra träningsresor är anpassade för alla och tillsammans hjälper vi dig att känna dig kapabel och flytta dina egna gränser. Man, kvinna, nybörjare, motionär, proffs, ung eller gammal – alla är välkomna.

Tillsammans ägnar vi oss åt allt från aqua fun, löpning i alla dess former, cirkelträning, mage/rumpa/lår-pass, elitträning för alla, dans, soma move och axlar/rygg-pass till yoga, funktionell träning, stretch/rörlighet, boot camp, meditation, swimrun och tabata.

Det här är resan för dig som vill göra mer än att bara sola på semestern, och det är perfekt både för kompisgänget och för dig som vill åka ensam. Här träffar du massor av nya likasinnade vänner i alla åldrar. Kom hem till Sverige när höstmörkret är som värst och känn dig vältränad, solbränd och full av energi med en känsla av att allt är möjligt.

Extra allt på lyxiga Euphoria Resort 

Tillsammans med Sveriges bästa tränare och inspiratörer kommer du att få din bästa MåBra-vecka någonsin på en av Kretas bästa resorter, femstjärniga Euphoria, som är beläget cirka en halvtimme från Chania. Detta fräscha och lyxiga hotell blir vårt hem under en veckas tid och ger oss de bästa förutsättningarna för både avslappning och träning under vår resa. Med både ett stort utomhuspoolområde, en stor relaxavdelning inomhus och Medelhavet utanför dörren är möjligheterna för vattenaktivitet många. Avnjut en drink i någon av de många barerna och ät grekisk mat av högsta klass på en av hotellets fem restauranger. Läs mer information om hotellet under avsnittet Hotell längre ner på sidan.

Därför ska du resa med oss och MåBra på träningsresa till Kreta:

 • Genuin kompetens inom både träning och inspirerande föreläsningar
 • Massor av rolig träning, dans och yoga för både nybörjare och mer träningsvana deltagare
 • Varierande schema med 8–14 olika pass per dag att välja mellan
 • Kvällsunderhållning med musik och sång
 • All inclusive på femstjärnigt hotell med lyx utöver det vanliga och mat i världsklass

 

Resan görs i samarbete med magasinet MåBra. Kulturresor Europa är researrangör.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Allt det här får du

 • Alla tränings-, dans- och yogapass
 • Föreläsningar, workshops, underhållning m.m. enligt program
 • Hitta din inre stryka med mental coachning
 • Hälsoinspiration
 • Börja springa-skola
 • Yoga och meditation
 • Sjung dig lycklig
 • Lär dig mer om stresshantering
 • Promenader och löpning
 • Ahaupplevelser och nya utmaningar
 • Gemensamma middagar
 • Kul kvällsunderhållning med allsång och mycket mer
 • Möjlighet till sköna behandlingar på hotellets spa
 • Träningsmatta och gympapåse
 • Sola, bada och njuta av god mat
 • Träffa nya vänner
 • Massor av skratt!

 

Följande drycker ingår i all inclusive:

 • Vatten
 • Kaffe/te
 • Juice
 • Läsk
 • Mousserande vin
 • Lokala viner och öl
 • Ett mindre utbud av olika cocktails

Exempel på en dag

Föredrag, träning och utflykter
Under veckan erbjuds ett spännande program med träning, föredrag, underhållning och utflykt samt en vandring.

En dag kan se ut så här: 

08:00: Morgonyoga i soluppgången
Terrassen

08:00: Powerwalk/löpning
Stranden

FRUKOSTBUFFÉ

10:30: Rumpa & lår (träna med gummiband)
Grekiska arenan

11:15: Mage & rygg
Spaarenan

11:15 Lär dig springa-skola
Grekiska arenan

12:00: Aerobic dance
Spaarenan

LUNCH OCH SIESTA

14:00: Explosion
Grekiska arenan

14:45: Soma Move
Terrassen

15:30: Dansa loss
Spaarenan

15:30 Aquafun
Poolen

16:15 Stretchande yoga
Grekiska arenan

18:30 Mingel och bubbel
Poolbaren

19:00 Föreläsning med Leila: Vinn bråket med din hjärna
Hotellet

MIDDAG

21:00 Disco med gänget!
Hotellet

Oss får du träffa

Vi som inspirerar dig!

 

Charlotte Lundholm, yogalärare på MåBras hälsoresa i Spanien.

Leila Söderholm 

En av Sveriges mest folkkära och omtyckta hälsoexperter som har svart bälte i att inspirera andra till bättre vanor. Leila är expert på TV4 och Aftonbladet, finns med som frilans i de flesta magasin och har frekvent synts på mjölkpaketen. Träning med Leila är roligt, enkelt, lustfyllt och effektivt. Hon får oss att glömma tiden och ge allt vi har. Med Leila tränar och lär vi oss hur vi ska lura vår hjärna, få kroppen att känna sig pigg och nå de mål vi har satt upp. Med över 20 års erfarenhet så har hon en rik kunskapsbank att ösa ur.

 

Sandra Hiort 

MåBra:s träningsredaktör har i många år inspirerat till träning och rörelseglädje, bland annat i hälsomagasin. Hon är friskvårdskonsult, personlig tränare, kostrådgivare och stresspedagog. Hon brinner för att hjälpa alla med att hitta bästa träningen och tekniken för just dem. Allt för ett liv i balans. Sandra lär dig allt ifrån att hitta tekniken i löpningen, som gör det lättare och roligare att springa, till hur roligt det kan vara att utmana sig själv och verkligen ta ut sig på ett träningspass. Allt med smart, hållbar träning som håller dig stark, snabb och skadefri.

 

Sofia Laas

Sprudlande Sofia är utbildad naprapat, dansare och personlig tränare med stor kunskap och erfarenhet. Hon har det där speciella och ser dig som person, vilket får alla att älska träningen! Sofia hjälper oss att med tricks och tips få glada höfter och slippa smärta i ryggen. Dansa loss så svetten stänker och glädjen sprutar med Latin Fitness och Dance Aerobics. Lär dig hitta muskler som du inte trodde fanns, prova tekniker som kommer att hjälpa dig hemma och känn hur fantastiska Sofia gör skillnad i ditt träningsliv.

 

Elin Karlsson

Elin Karlsson är en ljuvlig gotländska som arbetat som PT och instruktör i många år. Hon är pedagogisk och har en bredd som gör att hon kan inspirera och instruera oss i de flesta olika träningsformer. Elins otroligt gulliga personlighet peppar igång alla, oavsett om vi svettas i en tabata, på vattengympa eller i ljuvliga stretch- och yogapass.

Laila Adelé

Briljant och underbar person som är både sångerska, musikalartist och dansare. Var beredd på rysningar och ståpäls – Lailas röst lämnar ingen oberörd. Hon har medverkat i Melodifestivalen, lånat ut sin röst till många olika filmer, släppt skivor och är superaktuell med showen Från Duvemåla till Broadway. Hon är en underbart pedagogisk danslärare som ger oss dans kryddad med sin underbara och snabbtänkta humor. Självklart kommer skönsjungande Laila att förgylla vistelsen med sin sång.

Linda Wikström

Linda Wikström en unik yogalärare i världsklass som guidar dig med stor kunskap, skratt och humor. Sedan 2005 har Linda förmedlat yoga och rörelseglädje, och på denna resa ger hon dig en inblick i hennes värld. Hon driver sedan många år Veda Yoga i Växjö, och tillsammans passar vi på att njuta av hennes specialklasser i ashtangayoga, garuda och mindfully move.

Fakta om Grekland

Var ligger landet?

Grekland är beläget på Balkanhalvöns södra spets i Sydeuropa med grannländer som Albanien, Makedonien och Bulgarien i norr och Turkiet i öster. Utöver själva fastlandet har Grekland ungefär 1 400 öar, varav 277 är bebodda. Dessa öar motsvarar cirka en femtedel del av den 131 940 km² landytan som tillsammans utgör Grekland. Höga berg och kuperat landskap präglar landet och faktum är att hela 80 % av Grekland består av bergsmassiv. Med sitt varma medelhavsklimat och med en 13 676 kilometer lång kust som tar hem priset för världens tolfte längsta kustlinje är en semester i Grekland mycket attraktivt.

Hur många bor i landet?

I Grekland bor det omkring 11 miljoner människor, varav ungefär 4,2 miljoner är bosatta i huvudstaden Aten som ligger på den södra delen av det grekiska fastlandet.  

Hur är vädret och klimatet?

Grekland präglas inte av ett och samma klimat, utan vädret kan te sig olika beroende på var i landet man befinner sig. Ute vid kusten råder exempelvis ett härligt medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda vintrar, medan den norra delen av Grekland karaktäriseras av att ha ett tempererat klimat med kallare vintrar. Dock bjuder Grekland på cirka 300 soldagar i snitt per år, vilket inte helt överraskande lockar tusentals turister till att tillbringa sin semester i Grekland.  

För att hitta mer information om vädret i den region som du planerar att resa till kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Vilket språk talar man?

Det officiella språket som talas i landet är grekiska men som turist går det bra att kommunicera på engelska, särskilt i de större turistorterna då invånarna här är vana vid turister.

Vilken valuta ska jag använda?

Grekland är, sedan 1981, medlem i EU och har liksom de flesta EU-länder euro som valuta. Om du inte har växlat innan avresa kan du i de större turiststäderna växla utan problem, alternativt ta ut pengar med ditt kort i en av alla bankomater (ATM) som ligger utspridda. Utöver det accepterar de flesta affärer och butiker de mest kända kreditkorten som VISA och MasterCard.

Vilka är mina transportmöjligheter?

Om du planerar att resa med metro i Grekland är det tyvärr endast i huvudstaden Aten som detta är möjligt. Däremot kan du glädja dig med att det går lokalbussar inom de flesta större städerna samt att taxibilar är lättillgängliga nästan överallt på ön. Det enda undantaget är om du befinner dig på de riktigt små öarna, där det kan vara något mer svårt att få tag på taxi.  

För att hitta mer information om trafikläget och offentliga transporter på den region du planerar att resa till kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Vilka är inresereglerna?

Vid inresa till Grekland räcker det med ett giltigt pass som är giltigt under hela resans gång. De aktuella inresereglerna meddelar vi dig som resenär i vårt avresebrev som du får utskickat innan avresa.

Finns det någon tidsskillnad?

Vad gäller tidsskillnad ligger Grekland en timme före Sverige.

Vad har de för eluttag?

Du behöver inte ha med dig adapter till din semester i Grekland då de använder samma uttag som i Sverige

Kan jag dricka vattnet?

I Grekland går det även bra att dricka kranvattnet, men då det inte smakar lika gott som i Sverige brukar de flesta föredra att köpa vatten på flaska.

Hur kommer jag åt internet?

Om du önskar koppla upp dig under din semester i Grekland finns det många Internetkaféer som erbjuder WiFi, oftast mot ett litet tillägg. Utöver det brukar det finnas gratis wi-fi på de hotellen där vi bor på våra resor.

Hur mycket ska jag ge i dricks?

Dricks är vanligt förekommande vid restaurangbesök och taxiresor och ligger normalt på 10–20 %.

Vilken religion råder i landet?

Vad gäller religionen i landet tillhör omkring 95–98 % av alla invånare den grekisk-ortodoxa kyrkan. Ett gott råd är att tänka på att täcka dina armar och ben för att visa respekt om du är intresserad av att besöka några av Greklands vackra kyrkor eller heliga monument.

Visste du att...

…det finns mer än 4 000 traditionella danser i Grekland?
…Grekland är det enda landet i världen som mottar dubbelt så många turister som antalet invånare?

Vilka är de mest användbara fraserna?

Hej! Yassou!
Bra tack! Kala efcharisto!
Jag vill betala… Pleroso me parakalo…
Ursäkta… Signomi…
Hur mycket kostar den/det här? Póso káni?
Skulle jag kunna få se menyn, tack? Boró na do to menú parakaló?
Jag skulle vilja beställa _[rätt]_, tack. Tha íthela na paraggílo _[pyáto]_, parakaló
Vi skulle vilja betala, tack. Tha thélame na plirósume parakaló
Adjö! Andio!
Hur tar jag mig till___? Pos boró na vro ___?
…centrum? to kéntro tis pólis?
…tågstationen? o stathmós tu trénu?
…flygplatsen? to aerodrómio?
…polisstationen? to astinomikó tmíma?

Väder

SE VÄDRET PÅ KRETA

Få uppdaterade väderutsikter på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Andalusien per år.

Karta

Geografisk karta över Andalusien och Motril på MåBra-resa till Spanien.

Trustpilot