Skip to main content

Reseledare - Erik Sunnerstam

Erik har arbetat med Kulturresor Europa sedan 2017 och har bl a hand om våra grupper på Malta. Han har nyligen varit guide på resan ”Italienska Blomsterkusten”, och reseleder också vår resa ”Vägen till Provence”

Erik har en stark förankring i musiken och språket, och ett stort historiskt intresse. Förutom de moderna språken har han även läst latin. Han bor i Vällingby och är pappa till tre barn födda -96, -00, -04. Erik har en diplomexamen i flöjt från Musikhögskolan i Stockholm, och musiken har tagit honom till många platser i världen. Under sina 26 år i orkestern på Folkoperan i Stockholm hann han turnera till Portugal, USA, Israel och England. Han har turnerat med Stockholms Ensemblen till 11 asiatiska länder, däribland Brunei, Vietnam och Hong Kong. Erik har framträtt som solist på Elfenbenskusten, åkt Greyhound-buss runt USA och liftat i Ghana.

På sina resmål inviger Erik med glädje och iver sina gäster i platsens spännande förflutna, och sätter besöksmålen i ett i historiskt och kulturellt sammanhang. Och självklart tar han fram flöjten ibland också!