Skip to main content

Reseledare - Joakim Bange

Om det är något som har definierat Joakims liv så är det hans oförglömliga resor till världens alla hörn. Joakims föräldrar var biståndsarbetare och hade därför hela världen som arbetsfält. En av hans första resor var med båt där turen gick från Göteborg till Bangkok genom Suezkanalen. Jorden blev hans skola under uppväxten och när Joakim flyttade till Sverige vid 21 års ålder såg han det som ett av hans många hemländer.

Efter flytten hem till Sverige gjorde Joakim militärtjänst och tog en filosofie kandidatexamen med historia som huvudämne. Han visste redan då vad nästa steg i livet skulle bli och han sökte sig till resebranschen.

Under åren har olika fritidsintressen fångat Joakims uppmärksamhet och det har han olika tider och platser att tacka för. I hans bagage finns alltid löparskorna och en god bok med och han reser aldrig utan sin MP3-spelare som underhåller med elektroniska melodier. Han besöker gärna museer och finner ro i att luta sig tillbaka på ett mysigt café för att studera omgivningen. Joakims absolut största intresse är dock hans familj som han umgås med när han inte visar oss världen på andra sidan jorden.