Skip to main content

Spaniens största sevärdheter

Pris från:
19 995:-
Dagar:8
Boka resa

De största sevärdheterna på én resa

Detta är resan för dig som är intresserad av den Iberiska havlön autentiska kultur och dess spännande historia. Du får uppleva det bästa av Andalusien i sällskap med vår kunniga svensktalande reseledare. 

Andalusien är fyllt av storslagna historiska byggnadsverk, vackra bergslandskap, levande vardagsliv och ett ytterst välsmakande kök. Vi besöker pittoreska Ronda med sin enastående placering, det berömda maurerpalatset Alhambra i Granada och Sevilla som osar av liv och magi. Vi kommer även förbi Córdoba med dess magnifika La Mezquita-moské. Gå på upptäcktsfärd i din egen takt eller koppla av med ett gott glas sangria i skuggan. 

Vi har gott om tid inplanerat på alla våra utflyktsmål, för att vi både ska hinna med guidade rundvisningar, alla de största attraktionerna och även få tid på egen hand för att hitta den lilla tapasbaren på sidogatan.

Därför ska du resa med oss på kulturresa i spanska Andalusien:

 • Bekvämt boende på 4* hoteller

 • Guidade turer i provinshuvudstaden Granada, romerrikets Cordoba, livfulla Sevilla och spektakulära Ronda
 • Äkta flamenco show

 • Besök vid det mäktiga Alhambra-palatset och Generalife Gardens

 • Kunnig svensktalande reseledare

Bekvämt boende centralt i städerna

Efter en händelserik dag kan du slappna av på en av våra 4- stjärniga hotell som du bor på under resan. Du har 3 nätter i Granada, 3 nätter i Sevilla och 1 avslutande natt i Ronda. Ta en drink på hotellets takterass i Sevilla eller Granada och njut av dess ljuvliga utsikter. I Ronda bor du endast 200 meter från den gamla bron som delar upp staden.

Kort dagsprogram för rundresan i Andalusien:

Dag 1: Ankomst till Málaga och vidare till Granada 
Dag 2: Granada med tapas och vin (F, L)
Dag 3: Granada och Alhambra (F)
Dag 4: Cordoba och Sevilla (F)
Dag 5: Sevilla med guidad stadsrundtur och besök i katedral (F)
Dag 6: Ledig dag i Sevilla – Flamenco show med middag (F, M)
Dag 7: Ronda – tjurfäktningens vagga (F, M)
Dag 8: Avsked och hemresa från Malaga (F)

F = Frukost   L= Lunch M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. 

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Spanien (M)

Vi hälsas välkomna till Spanien på Málagas flygplats av vår svensktalande reseledare. Härifrån reser vi tillsammans till vårt 4* hotell i Granada, Hotel Catalonia Granada, som ska bli vårt hem de nästa tre dagarna.

Under våra dagar i Granada kommer det finnas tid till att på egen hand utforska den historiska staden mellan alla spännande utflykter som programmet innehåller.

Dag 2: Granada (F, L)

I dag ska vi introduceras till Granada med en guidad förmiddagstur tillsammans med vår reseledare. Granada är huvudstaden i provinsen med samma namn. Staden är vackert belägen vid foten av bergskedjan Sierra Nevada, vars snötäckta bergstoppar vi kan njuta av under en promenad på Granadas charmiga gator. Granada är också den stad som är mest präglad av det moriska herraväldet på Iberiska halvön. Granada var morernas huvudstad och den stad som sist blev återerövrad av de kristna styrkorna 1492. Vår gemensamma promenad avslutas med en traditionell tapas inklusive vin. Sen finns det tid att gå på upptäcktsfärd på egen hand i Granadas gamla historiska centrum, Albaicin, med tydliga arabiska inslag. Även Albaicin är världsarvslistat av UNESCO, och från utsiktsplatsen San Nicolas får du en fantastisk utsikt över Alhambra. Den gamla moriska silkesmarknaden Alcaicería är också väl värd ett besök.

Bergsbyn Ronda på klippavsats med röd himmel på en resa till Andalusien.
Bild: Granada.

Dag 3: Granada och morerpalatset Alhambra (F)

Idag ska vi besöka den absoluta höjdpunkten i Granada, Alhambrapalatset som anses vara ett av världens vackraste palats. Människor från hela världen vallfärdar till Granada för att uppleva det praktfulla byggnadsverket som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Här är vår förnämsta uppgift på den här turen ä att låta fantasin ta oss tillbaka till den tid då morerna dominerade området. 

Vackra La Mezquita-moskén i Córdoba, Spanien.
Bild: Alhambra, Granada.

Notera: På grund av det mycket höga besökstrycket som råder på Alhambra, så har palatsadministration blivit tvungen att begränsa antal inträden per dag. Detta blir gjort för att säkra palatset överlevnad i framtiden, vilket vi självklart stöttar. Detta betyder att resebolag inte längre har samma möjlighet att få biljetter till palatset. Detta gäller även oss och det betyder att vi inte kan garantera vilka delar av Alhambra som du kommer att uppleva, trädgården General Life eller Nasridspalatsen. Vilken typ av entré som gäller på just din avresa, får du veta vid ankomst. I värsta fall att vi inte kan får biljetter så får du självklart entrépriset återbetalt.

Dag 4: Cordoba och Sevilla (F)

Det är dags att ta farväl av Granada och bege oss västerut. Först ska vi till Cordoba, en gång Europas största och rikaste stad. Här ska vi besöka den 1000 år gamla och inte minst unika moskén som även är en katolsk kyrka då Karl den femte flera hundra år senare byggde en domkyrka inne i moskén. Moskén är den näst största i världen och ett mycket märkvärdigt byggnadsverk. Man kan inte förstå konstruktionen förrän man har sett den med sina egna ögon.

Efter lunch kör vi mot hotellet i Sevilla som ska vara vårt hem de nästa tre dagarna. Vi checkar in på 4-stjärniga Abba Sevilla Hotel som har en härlig takterass med utsikt över staden.

Morerpalatset Alhambra bland skog och snöklädda berg i Granada, Andalusien.
Bild: Cordoba.

Dag 5: Sevilla och La Giralda (F)

I dag ska de bekväma skorna på och vi ska uppleva Sevillas gamla stadsdel där vi stiftar bekantskap med stadsdelen Santa Cruz som vi hör om i operorna Carmen, Don Juan och Barberaren i Sevilla, detta var en gång i tiden ett judiskt kvarter. Smala gator och charmiga små torg med underbart doftande apelsinträd upplevs här. Det finns mysiga cafeer och butiker att upptäcka. Hela området är i dag mycket attraktivt och därmed dyrt att bo i.

Sevillas största sevärdheter finns på Plaza Virgen de los Reyes, här har vi både domkyrkan, La Giralda som vi besöker och palatset Real Alcazar som du senare kan besöka på egen hand. La Giralda är världens största gotiska domkyrka. Den helt stora sevärdheten är domkyrkans klocktorn som är hela 104m högt. Intill kyrkan finns palatset Real Alcazar med den fantastiska trädgården. Palatset är numera ett museum men i perioder uppehåller sig den spanska kungafamilijen sig här.

Tjurfäktningsarenan i Sevilla i Spanien.
Bild: Sevilla.

Dag 6: Ledig dag till egna upplevelser och flamenco show (F, M)

Kanske blev du nyfiken på att se mer av gårdagens sevärdheter? Dagen är din och du väljer själv vad du vill göra. Sevilla bjuder på allt mellan himmel och jord. Att promenera genom parken Maria Luisa med dess stora träd och fåglar är en lisa för själen. Parken skapades inför världsutställningen 1929 och är stadens ”lunga”.
Varför inte åka en tur med häst och vagn, hyra en cykel eller bara strosa runt i parken.

Dagen avslutas med middag och en storslagen Flamenco show.
 

Dag 7: Ronda (F, M)

Besöket i Sevilla är över för denna gången och nästa mål är Ronda. Bergsbyn är belägen 700 meter över havet. Här går vi på en stadsvandring, varifrån vi får en storslagen utsikt över markerna som kallas Rondas köksträdgård, med bergskedjan Grazalema i bakgrunden.

I Ronda hittar vi också världens första tjurfäktningsarena, byggd 1785. Det var i Ronda som tjufäktaren Pedro Romero var den första människan att börja att kämpa mot tjurar till fots.

Vi får även tid till att besöka den imponerande bron från 1700-talet som är ett av Rondas kännetecken. Bron, som Hemmingway nämner i sitt verk "Klockan klämtar för dig", leder över en 100 meter djup dalklyfta, och förbinder Rondas gamla stadsdel med den nya.
Vi rekommenderar utsiktsplatserna Mirador de Aldehuela och Cono-balkongen (den svävande balkongen). Solnedgångarna och soluppgångarna här är spektakulära.


Bild: Ronda.

Dag 8: Avsked och hemresa (F)

I dag lämnar vi magnifika Ronda och vi kör till flygplatsen i Malaga för vidare färd hem till Sverige.

Karta

Geografisk karta över Antequera och Malaga i Andalusien.

Väder

SE VÄDRET I ANDALUSIEN

Få uppdaterade väderutsikter på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Antequera per år.

Fakta om Andalusien

Var ligger Andalusien?

Andalusien är området som utgör den södra delen av det spanska fastlandet och med en area på 87 268 km2 motsvarar Andalusien ca en sjättedel av landets totala landyta. Området gränsar till Medelhavet och Gibraltar i söder, till Portugal och Atlanten i väst samt till områdena Extremadura och Castilla-La Mancha i norr. Med ett invånarantal på ca 8 miljoner människor tar Andalusien ledningen i kampen om den mest befolkade regionen i Spanien. Endast i huvudstaden Sevilla bor det omkring 690 000 människor.

Utöver att attrahera miljontals turister med sin soliga kust, är Andalusien berömt för sin vackra moriska arkitektur. Alhambra i Granada, tornen Torre del Oro samt Mezquita i Cordoba är några av de monument som lockar besökare.

Hur är vädret och klimatet?

Det är inget mysterium varför Andalusien även går under namnet Costa del Sol – den spanska solkusten på svenska – då området har över 300 soldagar per år. Klimatet i Andalusien är torrt och varmt och vintermånaderna karaktäriseras för att vara milda och något regniga.

Hur tar jag mig runt?

Om du ska åka längre sträckor i Andalusien, kan hyrbil vara att föredra men kom ihåg att teckna en försäkring innan du sätter dig bakom ratten. Du får heller inte vara yngre än 20 år om du ska köra bil i Spanien. Du får lättast tag på en taxi genom att vinka dig till dem längs med gatan, alternativt be personalen på hotell eller restauranger i närheten om att ringa en taxibil åt dig. Priserna för taxi är något billigare i Spanien jämfört med vad dem är i Sverige och taxameter används överallt. Det kan vara bra att fråga föraren innan du påbörjar din rutt vad det kan komma att kosta för dig. 

Vad har de för öppettider?

I Spanien har många affärer öppet från omkring klockan 9 på morgonen till och med klockan 8 på kvällen. En del stora varuhus har öppet något senare, som fram till klockan halv 10 på kvällen. Under siestan som infaller mitt på dagen, är det vanligt att affärer håller stängt. Kommer du bortanför de större turistorterna bör du räkna med att det mesta är stängt på söndagar.

Finns det något jag bör tänka på?

Inom hotell- och restaurangsektorn i Spanien är samtliga goda till att förstå och tala engelska – ja ibland till och med skandinaviska. Du behöver med andra ord inte vara orolig för att inte bli förstådd när du vistas i de större turistområdena.

Visste du att...

… strax utanför Andalusiens kust ligger en av världens bästa platser för delfin- och valåskådning belägen?

… Andalusiens olivoljeproduktion är störst i världen?

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
23/9 - 30/9Se flygtider Stockholm - ArlandaSpanien största sevärdheter19 995:-Boka

På den här resan är antalet deltagare max 25 personer.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats än Stockholm? Vi hjälper gärna till med anslutningsflyg inom Sverige.

*Information kring besöket på Alhambra: På grund av det mycket höga besökstrycket som råder på Alhambra, så har palatsadministration blivit tvungen att begränsa antal inträden per dag. Detta blir gjort för att säkra palatset överlevnad i framtiden, vilket vi självklart stöttar. Detta betyder att resebolag inte längre har samma möjlighet att få biljetter till palatset. Detta gäller även oss och det betyder att vi inte kan garantera vilka delar av Alhambra som du kommer att uppleva, trädgården General Life eller Nasridspalatsen. Vilken typ av entré som gäller på just din avresa, får du veta vid ankomst. I värsta fall kan det hända att vi inte får biljetter till palatset och då får du själv klart pengarna för entréen återbetalt.

För att komma in på Alhambra krävs ditt fullständiga namn samt ditt passnummer. Detta ska därför uppges i samband med din resebokning.

Priset inkluderar:

 • Flyg Stockholm - Malaga t/r
 • 3 nätter på hotell i Granada
 • 3 nätter på hotell i Sevilla
 • 1 natt på hotell i Ronda
 • Frukost och en lunch och två middagar med ett glas vin
 • Entré till Moské i Cordoba, Alhambra i Granada, Katedralen i Sevilla
 • Flamenco Show i Sevilla
 • Transporter och utflykter enligt program
 • Svensktalande reseledare                               

Priset inkluderar inte:

 • Enkelrumstillägg sek 2895 per person
 • Försäkringar
 • Entréer som ej är angivna här ovan
 • Administrationsavgift på bokningar där bokningsbekräftelsen ska skickas per post kr. 95

Hotell

Andra liknande resor

Trustpilot