Skip to main content

Madeira till makalöst pris

Madeiras färgstarka natur med blommor och växter vid ett blått hav.
Vackra Monte med blomsterprakt och gröna berg på en resa till Madeira.
Rosa blommor på en terrass med utsikt över Funchal på ön Madeira.
Kvinna på semester i solstol med bok på en resa till Madeira.
Madeiravin i glas på en vinprovning och färsk frukt och grönsaker på marknad i Funchal.
Utomhuspool på hotell och skaldjur och ostron med citron på Madeira.
Madeiras färgstarka natur med blommor och växter vid ett blått hav.
Slädtur i Monte och botansk trädgård på Madeira.
Stora palmer vid hamnpromenaden i Funchel. Solnedgång på Madeira.
Kristusfiguren i Garajao och vild natur på ön Madeira.
Status:
Återkommer i 2021

Billig resa till blomsterön Madeira och solen

Vi ger dig nu möjlighet att boka en av de begränsade antal platser som vi kan erbjuda till ett oslagbart billigt pris, till vår favorit-ö Madeira.

Från bara 6 995 kr reser du direkt från Stockholm till Madeira, och spenderar 8 dagar och 7 nätter på ett 4-stjärnigt hotell med inkluderad frukost på den ständigt blomstrande ön Madeira. Först till kvarn gäller, så boka idag för att tillgodogöra dig detta billiga pris. Byt ut en vecka i ett vinterruggigt Sverige mot sol, hav och en exotisk natur!

Därför ska du resa med oss på kulturresa på Madeira:

  • Nyöppnat hotell i Funchals centrum
  • Frukostbuffé och tillgång till takterrass med pool
  • Närhet till Funchals största sevärdheter
  • Möjlighet till att skräddarsy semestern med valbara utflykter

Forma din resa till Madeira efter egna önskemål

Spendera din vecka på Madeira på egen hand, eller boka till ett utflyktspaket där du under tre dagar får uppleva något av det bästa som Madeira har att erbjuda.

Med detta som utgångspunkt kan du alltså få precis den semester du önskar - fullspäckad med aktiviteter och god mat, eller i lugn och ro på egen hand och egna önskemål.

Transfer från flygplatsen till hotellet på Madeira tur och retur är också inkluderat. Vår svensktalande och fastboende reseledare träffar du på flygplatsen på avrese- och hemresedagen.

Kort dagsprogram för resan till Madeira:

Dag 1: Ankomst till Madeira. Transfer till hotellet
Dag 2: Ledig dag till egna upplevelser (F)
Dag 3: Ledig dag eller extra utflykt med stadsvandring i Funchal (F)
Dag 4: Ledig dag eller extra utflykt till nordöstra Madeira (F)
Dag 5: Ledig dag eller extra utflykt till södra Madeira med provsmakning av Madeiravin (F)
Dag 6: Ledig dag eller extra utflykt med levadavandring (F)
Dag 7: Ledig dag eller extra utflykt till Madeiras nordkust(F)
Dag 8: Transfer till flygplatsen. Hemresa från Madeira (F)

F = Frukost

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Madeira

Vid ankomst till Madeira står vår svensktalande reseledare och möter upp er på flygplatsen. I vår egen buss åker vi sedan tillsammans med reseledaren den korta biten till hotellet.

Idag har ni möjlighet att ställa frågor till reseledaren om de olika aktiviteter som ni har funderat på för veckan på Madeira. Idag finns det också möjlighet att köpa till de extra utflykterna som kommer ta dig runt ön gröna naturlandskap och stora sevärdheter.

Madeiras traditionella blomma Estrelitzia.
Bild: Madeiras nationalblomma Estrelitzia

Dag 2: Ledig dag för egna upplevelser (F)

Det finns många sätt att spendera en ledig dag på Madeira. Du kan hyra bil för att på egen hand ta dig runt till några av öns mest kända platser.

För den som vill ha lugn och ro kan en dag vid havet eller poolen på hotellets takterass locka. Med närheten till Funchal kanske ett besök hit lockar idag också.

Dag 3: Ledig dag eller extra utflykt med stadsvandring i Funchal (F)

Spendera dagen på egen hand, eller möt reseledaren inne i Funchal, för en stadsvandring som tar dig runt i staden, medan du får historien om Funchal som en destination för upptäcktsresande berättad för dig.

Vi besöker bland annat staden kännetecken - domkyrkan. Vi går längs med stadens huvudstråk, som är rikt på butiker, caféer och andra mötesplatser för lokalbefolkningen. I Funchals historiska centrum beskådar vi de många konstverk som är målade på husfasaderna. I den stora saluhallen får vi njuta av en färglad syn, bestående av blommor, frukt och grönsaker. Efter stadsvandringen kan du sedan själv fortsätta på egen hand med att utforska denna charmiga stad, med dess många kullerstensgator och inbjudande restauranger.

Jacaranda träd i Funchal centrum, Madeira.
Bild: Stadsidyll i Funchal

Dag 4: Ledig dag eller extra utflykt till nordöstra Madeira (F)

Utflyktspaketets andra utflykt bjuder på grönskande natur, storslagna vyer och pittoreska byar när vi inleder dagen med att ta oss upp till högre höjder. Vi kör över Poiso-passet med en höjd på 1 412 meter över havet, och sedan vidare upp till den tredje högsta punkten, Pico do Arieiro, med en höjd på 1 818 meter över havet.  Landskapet här karaktäriseras av karga och bruna nyanser, vilket är en kontrast till den annars frodiga och färgstarka vegetation som dominerar ön.

Dagens nästa stopp blir vid Ribeiro Frio var vi bl.a. får uppleva Madeiras ursprungliga skogsmark ”Laurissilva” som står med på UNESCO: s lista över världsarv. Efter ett kort besök här beger vi oss av på en lättare levadavandring. Levadan Balcoes går genom skogen och den ca två kilomter långa vandringen tar oss ut till en vackert belägen utsiktsplatå. Om man hellre vill åka med i bussen hela vägen är det också möjligt.

Innan vi gör oss redo för dagens lunch, reser vi till Santana som är berömd för sina trekantiga och färgglada hus. Härifrån bjuds vi också på en helt enastående utsikt över kusten. Mätta och belåtna fortsätter vi med att utforska fiskebyn Porto da Cruz och under vår färd tillbaka till Funchal tar vi vägen genom det bergiga landskapet till halvön Ponta de Sao Lourenco – där ett vackert och vilt landskap väntar oss.

 Utsikt över Santana vid havet på Madeira.
Bild:
Storslagen utsikt från Santana

Vi är åter tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen.

Dag 5: Ledig dag eller extra utflykt till Eira do Serrado och provningsmakning av Madeiravin (F)

Den tredje och sista utflykten i utflyktspaketet ska ta oss något in i landet. Vi behöver inte färdas långt från Funchal stad för att komma in i en helt annan värld, vilket vi kommer att upptäcka medan vi närmar oss "Nunnornas dal". Vid utkikspunkten Eira do Serrado har vi en häpnadsväckande utsikt över de imponerande bergsmassiven och de små husen i dalen, och vi förstår snart varför denna plats anses vara en av de vackraste på ön.

Under dagen kommer vi även till en av öns lokala vinproducenter och väl framme får vi oss ett smakprov från det berömda Madeiravinet. Vi lär oss om produktionen på vår rundtur på den privatägda vingården Barbeito som sedan avrundas med en god provsmakning.

På vägen tillbaka till hotellet stannar vi till vid utsiktspunkten Cabo Girao som tar hem titeln som en av Europas högsta kustklippor. Här bjuds vi på en spektakulär utsikt över sydkusten från den nervkittlande plattformen gjord av glas.

 Storslagen utsikt från glasplattformen vid Cabo Girao på Madeira.
Bild:
Utkikspunkten vid Cabo Girão

Dag 6: Ledig dag eller extra utflykt med levadavandring (F)

De milslånga bevattningskanalerna på Madeira är vida kända. Och inte är det konstigt, när de erbjuder en sådan makalös naturupplevelse. Boka och betala din plats på levadavandringen direkt hos din reseledare för att få uppleva Madeiras grönska till fots. Dagens tur går från Campanario till Quinta Grande, och är ca 6,5 km lång.

Frodig natur längs levadastigar på Madeira.
Bild: På levadavandring genom Madeiras natur

Dag 7: Ledig dag eller extra utflykt till Madeiras nordkust (F)

Dagens extrautflykt tar oss tvärs över ön och på vår väg mot Madeiras nordkust får vi uppleva naturens många ansikten. Vi åker över bergen till Paul da Serra varifrån vi sedan reser vidare till kuststaden Seixal. Här får vi tid till att njuta av den uppfriskande hamnidyllen och de vackra omgivningarna innan vi laddar upp våra batterier på lunchrestaurangen som ligger belägen precis intill strandkanten.

Vi avrundar en uppleveserik dag med ett besök till staden São Vicente som vi hittar belägen mitt på Madeiras nordkust. Liksom i Porto Moniz har lava från tidigare vulkanutbrott haft stor betydelse för stadens utseende. Vi får här höra mer om stadens uppbyggnad och historia innan det slutligen blir dags för oss att styra vår riktning tillbaka mot hotellet som vi anländer till sent på eftermiddagen.

Dag 8: Transfer till flygplatsen. Hemresa från Madeira (F)

Efter en härlig vecka på Europas kanske vackraste ö går resan hemåt igen. Vår reseledare möter dig på bussen och tar dig säkert tillbaka till flygplatsen, och vinkar av dig innan flyger lyfter mot Stockholm.

Karta

Väder

Se vädret för Funchal

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se.

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen på Madeira per år.

Fakta om Madeira

Vart ligger Madiera?

Omkring 90 mil utanför Portugals kust, i norra Atlanten, hittar du ön Madeira. Ögruppen utgörs av ön Madeira, som är den största ön med sina 801 km2, och Porto Santo samt Desertas- och Selvagensöarna, som är mindre grupper med obebodda öar. På Madeira bor omkring 267 000 invånare varav 128 000 är bosatta i Funchal, Madeiras huvudstad. Funchal ligger belägen på öns södra kust och verkar som öns handelscentrum. Här hittar du affärer, restauranger, caféer och marknader med mera.

Omgivningarna utanför huvudstaden är mycket varierande och på Madeira skiftar landskapen från frodande grönska till höga, karga berg. På nordkusten är det oftast mycket blåsigt och här slår Atlantens kraftiga vågor mot klippväggen, medan den södra kusten ligger något mer i lä. Madeira präglas av ett tropiskt klimat och utmärkande för ön är en klarblå himmel med endast några få regnskurar. På Madeira är de även mycket varsamma om att bevara miljön, vilket bland annat visar sig i alla färggranna blommor som dominerar ön.

Hur är vädret och klimatet?

Landskapet på Madeira är lika varierande och skiftande som dess klimat. Här möter frodig natur karga, ståtliga berg och medan solen oftast lyser med sin frånvaro uppe i bergen är det nere i Funchal vanligtvis både varmt och soligt. Att klimatet på Madeira kan skifta snabbt beror dels på att det råder ett tropiskt klimat på ön. Medeltemperaturen på Madeira ligger mellan 18-24 grader ået runt. Många soltimmar med en del regnskurar är därmed karaktäriserande för vädret här. Madeira är dessutom känd för sina vackra blommor och varje år under våren anordnas en blomsterfestival till många blomsterfantasters stora glädje.

Hur tar jag mig runt?

Horários do Funchal är namnet på bussföretaget på Madeira, som erbjuder en smidig tillgång till och runt Funchal. I stadens centrum kan du smidigt åka med de miljö- och handikappvänliga minibussarna (s.k. Linha Eco), men observera att dessa bussar inte har några bestämda hållplatser, så lokalbor och turister kan stanna dem lite varstans. Bra att veta är också att du kan köpa dina bussbiljetter direkt på bussarna.

Önskar du istället färdas med taxi på ön, ska du hålla utkik efter de gula bilarna med de blåa ränderna längs med sidorna. En del bilar har även en TAXI-skylt på taket. Du kan i princip få tag på en taxi vart du än befinner dig, och taxibilar som kör utanför Funchal tar vanligtvis betalt efter antal kilometer, utan att använda taxameter.

Vad finns det för shoppingmöjligheter?

Vanligtvis håller affärerna öppet från måndag till fredag, mellan 09.00 och 19.00. Från 13.00 till 15.00 brukar det mesta hållas stängt. På lördagar brukar affärerna hålla öppet under förmiddagen, från 09.00 till 13.00. Undantaget kan vara stora shoppingcentrum, som istället brukar ha öppet alla dagar i veckan från 10.00 till 22.00

Finns det något jag bör tänka på?

Det finns flera Internet caféer på ön och för att få tillgång till Internet brukar man vanligtvis få betala 5 euro per timma. Du kan även hitta en del platser runt om ön som har WiFi, s.k. ”hot spots”, framförallt i städerna. Dricksvattnet på Madeira är, tillskillnad från Portugals fastland, säkert att dricka och är till och med av god kvalité.

Visste du att...

… nyårsfirandet på Madeira innehåller den största fyrverkerishowen i världen, vilket även har blivit erkänt av the Guinness World Records, år 2006.

… den portugisiska ön ligger faktiskt närmare Afrika än den europeiska kontinenten? Avståndet till den afrikanska kusten är 520 km, medan det är omkring dubbelt så långt (1 000 km) till den Europeiska kontinenten.

Andra liknande resor

Trustpilot