Madeira till makalöst pris

Vacker natur på Madeira
Huvudstaden Funchal på Madeira
Camara de lobos på Madeira
Lokal mat och dryck på Madeira
Dorisol Mimosa Hotel i Funchal
Exotiska blommor och milt klimat på Madeira
Botanisk trädgård och utflykt till Monte på Madeira
Res till soliga Madeira under vintern
Utflykt till Madeiras sevärdheter

Billig resa till blomsterön Madeira och solen

Vi ger dig nu möjlighet att boka en av de begränsade antal platser som vi kan erbjuda till ett oslagbart billigt pris, till vår favorit-ö Madeira.

För bara 3 995 kr reser du direkt från Stockholm till Madeira, och spenderar 8 dagar och 7 nätter på ett 3-stjärnigt hotell med inkluderad frukost på den ständigt blomstrande ön Madeira. Först till kvarn gäller, så boka idag för att tillgodogöra dig detta billiga pris. Byt ut en vecka i ett höstruggigt Sverige mot sol, hav och en exotisk natur!

Forma din resa till Madeira efter egna önskemål

Spendera din vecka på Madeira på egen hand, eller boka till ett utflyktspaket där du under tre dagar får uppleva något av det bästa som Madeira har att erbjuda. Det finns också möjlighet att köpa till All Inclusive på hotellet för den som önskar.

Med detta som utgångspunkt kan du alltså få precis den semester du önskar - fullspäckad med aktiviteter och god mat, eller i lugn och ro på egen hand och egna önskemål.

Transfer från flygplatsen till hotellet på Madeira tur och retur är också inkluderat, där du får möjlighet att träffa vår svensktalande reseledare som bor på Madeira.

Kort dagsprogram för resan till Madeira:

Dag 1: Ankomst till Madeira. Transfer till hotellet
Dag 2: Ledig dag eller extra utflykt med stadsvandring i Funchal (F)
Dag 3: Ledig dag för egna upplevelser (F)
Dag 4: Ledig dag eller extra utflykt till Nunnornas dal, Monte och Kristus-figuren i Garajau (F)
Dag 5: Ledig dag eller extra utflykt till Madeiras nordkust (F)
Dag 6: Ledig dag eller extra utflykt med levadavandring (F)
Dag 7: Ledig dag eller extra utflykt till Santana (F)
Dag 8: Transfer till flygplatsen. Hemresa från Madeira (F)

F = Frukost

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Madeira

Vid ankomst till Madeira står vår svensktalande reseledare och möter upp er på flygplatsen. I vår egen buss åker vi sedan tillsammans med reseledaren den korta biten till hotellet.

Idag har ni möjlighet att ställa frågor till reseledaren om de olika aktiviteter som ni har funderat på för veckan på Madeira. Idag finns det också möjlighet att köpa till det utflyktspaket som kommer ta dig runt till flera av öns stora sevärdheter.

Dag 2: Ledig dag eller extra utflykt med stadsvandring i Funchal (F)

Spendera dagen på egen hand, eller möt reseledaren inne i Funchal, för en stadsvandring som tar dig runt i staden, medan du får historien om Funchal som en destination för upptäcktsresande berättad för dig.

Vi besöker bland annat staden kännetecken - domkyrkan. Vi går längs med stadens huvudstråk, som är rikt på butiker, caféer och andra mötesplatser för lokalbefolkningen. I Funchals historiska centrum beskådar vi de många konstverk som är målade på husfasaderna. I den stora saluhallen får vi njuta av en färglad syn, bestående av blommor, frukt och grönsaker. Efter stadsvandringen kan du sedan själv fortsätta på egen hand med att utforska denna charmiga stad, med dess många kullerstensgator och inbjudande restauranger.

Bild: Rådhustorget i Funchal

Dag 3: Ledig dag för egna upplevelser (F)

Det finns många sätt att spendera en ledig dag på Madeira. Du kan hyra bil för att på egen hand ta dig runt till några av öns mest kända platser. Det går också lokalbussar från hotellet som tar dig till öns västra delar.

För den som vill ha lugn och ro kan en dag vid havet eller hotellets poolområde locka. Med närheten till Funchal kanske ett besök hit lockar idag också.

Dag 4: Ledig dag eller extra utflykt till Nunnornas dal, Monte och Kristus-figuren i Garajau (F)

Utflyktspaketets andra utflykt går en bit in på ön, när vi idag ska få njuta av grönskande natur och storslagna vyer.

Från utsiktspunkten Eira do Serrado beskådar vi de stora bergsmassiven och gröna terrasser som befinner sig i det som i folkmun kallas för Nunnornas dal. Från Eira do Serrado åker vi vidare till bergslandskapet vid byn Monte. Monte är känt för sin lantliga idyll i pittoreska omgivningar, pilgrimskyrkan och inte minst den urgamla traditionen med slädfärder. Om du är intresserad av att anta utmaningen hjälper reseledaren dig med att arrangera en slädtur. Vi fortsätter sedan till en av de vackraste utsiktspunkterna i Funchal, Miradoro das Neves, varifrån vi kan njuta av en enastående utsikt över Funchalbukten och staden. Vi avslutar med ett besök vid statyn Christo Rei som påminner mycket om den berömda Kristusstatyn i Rio de Janeiro.

Bild: Utsikt från Monte

Dag 5: Ledig dag eller extra utflykt till Madeiras nordkust (F)

Den tredje och sista utflykten i utflyktspaketet går inåt landet, där vi får uppleva några av naturens många ansikten och alla de små byarna som vi passerar på dagens rutt. Vi börjar dagens program i Cabo Girão – en av Europas högsta kustklippor. Här kan vi njuta av den spektakulära utsikten över sydkusten från en magkittlande plattform gjord av genomskinligt glas.

Bild: Storslagna vyer från Cabo Girão

Vi fortsätter sedan vidare över bergen till Paul da Serra, som är känt för sin vidunderliga utsiktspunkt. Vi stannar i Porto Moniz där vi äter lunch på en av byns lokala restauranger. Här finns tid till att ta ett dopp i de naturliga swimmingpoolerna som är formade av gamla vulkaner, eller till att bara ta sig en kopp kaffe vid vattenbrynet.

Staden São Vicente blir vårt näst sista stopp, innan vi avslutar dagen i fiskebyn Câmara de Lobos.

Dag 6: Ledig dag eller extra utflykt med levadavandring (F)

De milslånga bevattningskanalerna på Madeira är vida kända. Och inte är det konstigt, när de erbjuder en sådan makalös naturupplevelse. Boka och betala din plats på levadavandringen direkt hos din reseledare för att få uppleva Madeiras grönska till fots. Dagens tur går från Campanario till Quinta Grande, och är ca 6,5 km lång.

Bild: På levadavandring genom Madeiras natur

Dag 7: Ledig dag eller extra utflykt till östkusten och Santana (F)

Dagens extrautflykt börjar med en tur till mitten av ön. Vi ska bege oss upp på högre höjder när vi passerar två av Madeiras totalt tre bergspass. Landskapet här präglas av karga och bruna nyanser och är en stor kontrast till den frodiga och färgstarka vegetation som annars dominerar ön. Vi åker sedan vidare till Ribeiro Frio - den kalla bäcken, där vi får beskåda Madeiras ursprungliga skogsmark, Laurissilva.

I Santana väntar oss dagens lunch på den charmiga Quinta Do Furão, som förutom god mat också bjuder på en helt enastående utsikt över kusten.

Bild: Charmiga omgivningar i Santana

Vidare under dagen besöker vi Porto da Cruz, den lilla fiskebyn med sina vackra palmer och små vikar med stenstränder. Vi får också uppleva det bergiga landskapet till halvön Ponta de Sao Lourenco, där vi får uppleva det vackra, vilda landskapet och bli betagna av de hisnande utsiktsplatserna.

Sista besöket på östkusten blir i Machico, som är Madeiras näst största stad. Machico karaktäriseras av en blandning av både gammalt och nytt, och stadens nya, vackra badstrand med sand som importerats ända från Marocko, verkar som en magnet för både lokalbor och besökare på Madeira.

Dag 8: Transfer till flygplatsen. Hemresa från Madeira (F)

Efter en härlig vecka på Europas kanske vackraste ö går resan hemåt igen. Vår reseledare möter dig på bussen och tar dig säkert tillbaka till flygplatsen, och vinkar av dig innan flyger lyfter mot Stockholm.

Karta

Väder

Se vädret för Funchal

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se.

Genomsnittlig max dygnstemperatur per månad / Genomsnittlig dygnstemperatur per månad / Genomsnittlig minimum dygnstemperatur per månad

Fakta om Madeira

Geografi och demografi

Omkring 90 mil utanför Portugals kust, i norra Atlanten, hittar du ön Madeira. Ögruppen utgörs av ön Madeira, som är den största ön med sina 801 km2, och Porto Santo samt Desertas- och Selvagensöarna, som är mindre grupper med obebodda öar. På Madeira bor omkring 267 000 invånare varav 128 000 är bosatta i Funchal, Madeiras huvudstad. Funchal ligger belägen på öns södra kust och verkar som öns handelscentrum. Här hittar du affärer, restauranger, caféer och marknader med mera.

Omgivningarna utanför huvudstaden är mycket varierande och på Madeira skiftar landskapen från frodande grönska till höga, karga berg. På nordkusten är det oftast mycket blåsigt och här slår Atlantens kraftiga vågor mot klippväggen, medan den södra kusten ligger något mer i lä. Madeira präglas av ett tropiskt klimat och utmärkande för ön är en klarblå himmel med endast några få regnskurar. På Madeira är de även mycket varsamma om att bevara miljön, vilket bland annat visar sig i alla färggranna blommor som dominerar ön.

Väder och klimat

Landskapet på Madeira är lika varierande och skiftande som dess klimat. Här möter frodig natur karga, ståtliga berg och medan solen oftast lyser med sin frånvaro uppe i bergen är det nere i Funchal vanligtvis både varmt och soligt. Att klimatet på Madeira kan skifta snabbt beror dels på att det råder ett tropiskt klimat på ön. Medeltemperaturen på Madeira ligger mellan 18-24 grader ået runt. Många soltimmar med en del regnskurar är därmed karaktäriserande för vädret här. Madeira är dessutom känd för sina vackra blommor och varje år under våren anordnas en blomsterfestival till många blomsterfantasters stora glädje.

Att ta sig runt

Horários do Funchal är namnet på bussföretaget på Madeira, som erbjuder en smidig tillgång till och runt Funchal. I stadens centrum kan du smidigt åka med de miljö- och handikappvänliga minibussarna (s.k. Linha Eco), men observera att dessa bussar inte har några bestämda hållplatser, så lokalbor och turister kan stanna dem lite varstans. Bra att veta är också att du kan köpa dina bussbiljetter direkt på bussarna.

Önskar du istället färdas med taxi på ön, ska du hålla utkik efter de gula bilarna med de blåa ränderna längs med sidorna. En del bilar har även en TAXI-skylt på taket. Du kan i princip få tag på en taxi vart du än befinner dig, och taxibilar som kör utanför Funchal tar vanligtvis betalt efter antal kilometer, utan att använda taxameter.

Shopping och öppettider

Vanligtvis håller affärerna öppet från måndag till fredag, mellan 09.00 och 19.00. Från 13.00 till 15.00 brukar det mesta hållas stängt. På lördagar brukar affärerna hålla öppet under förmiddagen, från 09.00 till 13.00. Undantaget kan vara stora shoppingcentrum, som istället brukar ha öppet alla dagar i veckan från 10.00 till 22.00

Bra att veta

Det finns flera Internet caféer på ön och för att få tillgång till Internet brukar man vanligtvis få betala 5 euro per timma. Du kan även hitta en del platser runt om ön som har WiFi, s.k. ”hot spots”, framförallt i städerna. Dricksvattnet på Madeira är, tillskillnad från Portugals fastland, säkert att dricka och är till och med av god kvalité.

Visste du att?...

… Nyårsfirandet på Madeira innehåller den största fyrverkerishowen i världen, vilket även har blivit erkänt av the Guinness World Records, år 2006.  

… den portugisiska ön ligger faktiskt närmare Afrika än den europeiska kontinenten. Avståndet till den afrikanska kusten är 520 km, medan det är omkring dubbelt så långt (1 000 km) till den Europeiska kontinenten.

Hotell

Övernattning Dag 1 - 8

Dorisol Mimosa Hotel
***
Dorisol Mimosa Hotel är beläget i Funchals Lido-område, på Madeiras sydkust. 20 kilometer från Madeiras flygplats, och 2 kilometer från Funchals historiska centrum, h ....