Skip to main content

ReseledarE - Riikka Jyränki

Riikka är född och uppvuxen i Helsingfors, men har spenderat mer än hälften av sitt liv vid Gardasjön i norra Italien. Allt började med en sommarsemester 1985, vilket resulterade i många fler semestrar, som sedan ledde till att hon fick ett sommarjobb i Italien under sina universitetsstudier i kulturell antropologi. Efter alla resor fram och tillbaka till Italien var beslutet om att flytta permanent till Italien väldigt enkelt att ta, och kärleken för Italien har även smittat av sig på Riikkas mamma, som nuförtiden bor i den pittoreska staden Verona.

På arbetsfronten har Riikka haft möjlighet att lära känna resebranschen riktigt väl, då hon har arbetat inom många olika områden - de senaste många åren som en reseledare som tar turister runt i hela Italien.

Riikka är en aktiv person med många järn i elden. Hennes stora passion är kultur i allmänhet, seder, vanor och italienarnas vardagsliv. Det är också därför hon älskar sitt jobb som reseledare så mycket - där hon får möjligheten att "översätta" Italien till dess besökare. Idrott, naturen och Finland ligger också nära hjärtat och Riikka har lyckats hitta ett sätt att kombinera allting med sitt arbete, då hon genom vidare studier har blivit en auktoriserad natur- och vandringsguide i Italien, samt är auktoriserad guide i Helsingfors.

Riikka leder våra resor i Cinque Terre och Toscana.