Skip to main content

Barcelonas bästa

En mysig gata med uteserveringar i Barcelona på en storstadsresa.
Spansk paella och Gaudi-arkitektur i Barcelona.
Det heliga berget Montserrat och klostret Santa Maria de Montserrat utanför Barcelona.
Solnedgång över havet och stranden i Barcelona.
Matmarknad med frukt och grönsaker i Barcelona.
Vacker arkitektur och La Sagrada Familia i Barcelona.
Utsikt över Barcelona stad och Gaudi-arkitektur, en weekendresa i höst.
Status:
Fullt

Res till en av Europas mest spännande storstäder - Barcelona!

Välkomna hösten på en resa till Barcelona med Kulturresor Europa. När temperaturen sjunker och solen försvinner allt oftare här hemma i Sverige, reser vi till storstaden där den varma, spanska solen fortfarande värmer. Under fem dagar upplever vi Barcelonas många sidor, från myllret på de livliga gatorna som har allt att önska inom shopping och restaurangliv till lugna stränder och heliga platser uppe i bergen.

Därför ska du resa med oss på en storstadsresa till Barcelona:

  • Centralt 4-stjärnigt hotell i Barcelona
  • Guidad stadsvandring till Barcelonas sevärdheter
  • Utflykt till det heliga berget Montserrat
  • Nya matupplevelser i det spanska köket

Lär känna Barcelona på utflykter

Under våra dagar i denna sprudlande världsmetropol utforskar vi bland annat Barcelonas gamla stadsdel, när vi på en guidad stadsvandring kommer förbi några av stadens mest sevärda platser. Bland gatuartister och kryddoftande marknader strosar vi fram på La Rambla - stadens huvudstråk och pulsåder. Gaudis berömda konstverk till hus och katedralen La Seu är några av de byggnadsverk vi beundrar av under turen. Med gott om tid till egna förströelser har du även möjlighet att besöka både katedralen, museer och konstgallerior på egen hand.

Vi hinner också med en avstickare till Kataloniens heligaste plats, berget Montserrat, som inhyser ett berömt och imponerande kloster mellan de höga, skogbeklädda klippformationerna. En utflykt som avslutas med en riktig tapas-fest!

Kort dagsprogram för resan till Barcelona:

Dag 1: Ankomst till Barcelona, panoramatur och incheckning på hotellet
Dag 2: Stadsvandring i Barcelona (F)
Dag 3: Utflykt till det heliga berget Montserrat (F, L)
Dag 4: Ledig dag till egna upplevelser (F)
Dag 5: Hemresa

F = Frukost  L = Lunch

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Barcelona, panoramatur och incheckning på hotellet

Vi blir mottagna på Barcelonas flygplats av vår svensktalande reseledare och härifrån beger vi oss till det 4-stjärniga hotellet Evenia Rosselló mitt i centrala Barcelona, där vi bor under hela vistelsen.

På vägen till hotellet passar vi på att få en glimt av staden med en panoramarundtur i bussen. Så många vackra områden och sevärda platser som vi hittar i Barcelona, kan vi bara inte hålla oss till morgondagens stadsvandring. Vi kommer bland annat förbi La Sagrada Familia, som vi får höra mer om på vägen. Efter vår rundtur i bussen kommer vi fram till vårt hotell där vi checkar in och kommer till ro.

Gaudi arkitektur med färger i Barcelona.
Bild: Färggranna Barcelona stad och Gaudi-arkitektur

Dag 2: Stadsvandring med la Rambla och gamla stan (F)

Vi inleder resan med en stadsvandring i den gamla delen av Barcelona. Under dagen passerar vi många av stadens intressanta platser och får en bra överblick över området kring La Rambla.

Vi börjar vår stadsvandring från hotellet och går först till Plaza Catalunya, det stora centrala torget och vidare mot Barcelonas katedral Le Seu som är en av dom vackraste byggnadsverken från den gotiska perioden. Vi ska självklart passera några av Gaudis välkända konstverk till hus. Vi har inte möjlighet för att besöka dessa sevärdheter invändigt men detta kan vi rekommendera att göra när man har tid på egen hand.

Vi går sedan vidare ned längs La Rambla – Barcelonas berömda och imponerande huvudstråk. Vi passerar även Plaza Vila de Madrid, där rester av den gamla romerska vägen till den romerska staden Barcino fortfarande syns. Man kan inte nämna La Rambla utan att också nämna Barcelonas färgsprakande och oemotståndliga marknad: La Boqueria. Här är det liv och rörelse och man kan köpa allsköns spännande ting och insupa marknadsstämningen när den är som bäst. Det finns ett överflöd av färska, spanska råvaror på marknaden och i synnerhet den färska fisken rekommenderas. Det finns även möjlighet att få med sig en souvenir hem i form av spanskt vin, spansk ost eller skinka. Efter marknaden fortsätter vi mot Plaza Pi – ett litet torg där det bl.a. finns en fin medeltida kyrka. Härifrån går vi längs Carrer de Ferran tillbaka till La Rambla där vi avslutar stadsvandringen.

Den stora huvudgatan La Rambla i Barcelona.

Bild: Utsikt över Barcelona och La Rambla

Eftermiddagen är ledig till egna upplevelser. I de små, mysiga kvarteren runt La Rambla kan man vandra runt i evigheter och bara titta in i de lokala butikernas skyltfönster, stanna för ett glas sangria på någon av alla trottarcaféerna eller bara insupa den lokala atmosfären.

Dag 3: Utflykt till ”Det heliga berget” Montserrat (F, L)

På dagens utflykt kör vi ca 40 kilometer nordväst om Barcelona till "det heliga berget", Montserrat, som är ett särskilt omtyckt mål för pilgrimer. Berget är bl.a. känt för det imponerande benediktinerklostret Abadia de Montserrat, som har legat här sedan 1000-talet. Montserrat har spelat en stor roll i Kataloniens historia, bl.a. i samband med Napoleons intåg i Spanien och under spanska inbördeskriget. Senast har berget varit en inspirationskälla för Barcelonas stora arkitekt, Antoni Gaudí, som har arbetat på berget vid flera tillfällen.

Montserrat bland bergen i Spanien.

Bild: Det heliga berget Montserrat

Efter besöket avnjuter vi en lättare tapas-lunch innan bussen tar oss till Barcelona och vårt hotell.

Dag 4: Ledig dag till egna upplevelser (F)

Dagen är ledig att disponera fritt. Slå dig ner på en trevlig uteservering och njut av nuet, eller varför inte ta en promenad ner till den stora stranden? Barcelona är unik på det sätt att det mitt i staden finns en stor sandstrand där människor samlas året runt. Ta med dig lite picknick och njut av vågorna som slår in mot stranden.

Du kan också spendera dagen med museibesök, shopping och sightseeing vid de stora sevärdheterna. Till kvällen kanske det är dags att upptäcka en annan av stadens alla fantastiska restauranger, och eftersom tapasutbudet är i princip obegränsat kan du idag prova på fler rätter än de som serverades igår.

Fontän vid torget i Barcelona, Spanien.

Bild: Ett av Barcelonas många mysiga uteserveringsstråk

Dag 5: Hemresa (F)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet innan resan går vidare till flygplatsen igen, och det flyg som ska ta oss tillbaka till Sverige.

Väder

Se vädret för Barcelona

För uppdaterad väderleksprognos gå till smhi.se.

Se vädret för Barcelona .

Karta

Andra liknande resor

Trustpilot