snedækketgade - julemarked i krakow
plads med aftenlys i krakow
julemarked i krakow
julemarked i krakow
hestevogn i krakow
aften belysning st. mary basilika krakow
Julepynt jultræ og julemarked i krakow
Status:
Fullt

Julresa till Krakow med julmarknad och utflykter

Hitta julkänslan bland marknadsbodarna i Krakow

Upplev det förtrollande vackra Krakow på en julresa i perfekta omgivningar. Den största julmarknaden i Krakow ligger på det stora torget i stadens centrum, som under marknadsdagarna är fullt av bodar. Fira jul genom att lyssna på julsånger samtidigt som du kan se vackert handgjorda föremål i läder, glas och trä och smaka rökt fårost, karameliserade nötter och dricka galiciska, den lokala glöggen.

Därför ska du resa med oss på julresa i Krakow:

  • Centralt hotell med sevärdheter till grannar
  • Introduktion till Krakow - ovan och under jord
  • Det polska köket på lokala restauranger
  • Julstämning vid stadens största julmarknad

Polska sevärdheter och upplevelser

Från vårt perfekt belägna hotell mitt i den charmiga, judiska stadsdelen Kazimierz har vi direkt tillgång till stadens kulturella pärlor, alla restauranger och det avslappnade vardagslivet. Osedvanligt många sevärdheter som är upptagna på UNESCO:s världsarvslista väntar oss på den här resans alla utflykter och som pricken över i:et även ett för många överraskande gott polskt kök.

Som Polens kulturella centrum med en över 1 000 år gammal historia är Krakow en verklig smältdegel av både gammal och nyare tids historia, ett arkitektoniskt mästerverk och ett religiöst centrum i Polen. Besökare lockas omedelbart av den vackra och välbevarade arkitekturen som finns bakom stadens murar och bjuder in till att utforska det charmiga, kullerstensbelagda centrumet ytterligare. För den som är intresserad av kultur och historia finns här allt man kan önska sig av vackra torg, kyrkor och monument. Samtidigt finns det ett avslappnat vardagsliv för stadens knappt 800 000 invånare med många högre lärosäten, restauranger, caféer och affärer, som inte stör upplevelsen av en vacker medeltidsstad utan snarare bidrar till en fantastisk stämning.

Kort dagsprogram på resan*:

Dag 1: Ankomst till Krakow. Stadsrundtur som avslutas på julmarknaden. Middag på lokal restaurang (M)
Dag 2: Utflykt till saltgruvan med den underjordiska kyrkan i Wieliczka (F)
Dag 3: Krakow på egen hand. Middag på fin lokal restaurang (F, M)
Dag 4: Hemresa (F)

F = Frukost   M = Middag

* Dagsprogrammet avser avresa från Stockholm. För dagsprogram för avresa från Köpenhamn, se fliken Resa från Köpenhamn nedan.

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.